Már amikor elkészítettem a sima alap macaront fájt a szívem, hogy miért is nem színeztem a tésztának egy kisebb részét...tudtam, hogy 3 nap minimum el fog telni, hogy pihenjenek a fehérjéim a hűtőben, így lett kb. 3 hetes különbség a kettő elkészítése között:) Tudom-tudom elég egy napig szobahőmérsékleten pihentetni, de nekem szimpatikusabb a hűtős megoldás, már csak a mikroorganizmusok miatt is:) Az első sima makik sikerein felbuzdulva neki láttam a színezésnek:) A barna színt kakaóval, a zöldet természetes ételszínező porral, a pinket folyékony természetes színezővel értem el. Jobb szeretem a természetes anyagokat használni, hiszen mégis csak a szervezetünkbe kerül:) Az összes közül a kakaós sikerült legjobban, kicsit még emelkedhetett volna a talpa, úgyhogy őt mutatom be Nektek. A repedezett zöldeket a locsolóim orozták el, a pinkeket a kuka:) (Kerítek róluk is fotót:)) Nem adom fel, egyszer sikerülni fog a szívárvány minden színében:)
Hozzávalók:
80 g őrölt mandula
110 g porcukor
30 g kakaópor
60 g tojásfehérje
15 g kristálycukor
csipet só
1. Elkészítése ugyanúgy történik, mint az alap macaroné, azzal a különbséggel, hogy a porcukorhoz hozzákeverjük a kakaóport és átszitáljuk együtt őket, így kapjuk meg az őrölt-mandulás-porcukros-kakaós keverékünket. Ezek után mindenben ugyanúgy járunk el, mint előzőleg.
Fehércsokoládés citromos-mákos ganache-val és passiógyümölcsös fehércsokoládé ganache-val (Adéltól az alaprecept:)) töltöttem meg a kis kupakokat. A ganache-ok receptúráját is hozom Nektek hamarosan:)