HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.04.11. 13:39 NYAMMM

Macaron - Barnán épphogy, zölden repedt, pinkkel sehogy:)

Címkék: kakaó macaron

Már amikor elkészítettem a sima alap macaront fájt a szívem, hogy miért is nem színeztem a tésztának egy kisebb részét...tudtam, hogy 3 nap minimum el fog telni, hogy pihenjenek a fehérjéim a hűtőben, így lett kb. 3 hetes különbség a kettő elkészítése között:) Tudom-tudom elég egy napig szobahőmérsékleten pihentetni, de nekem szimpatikusabb a hűtős megoldás, már csak a mikroorganizmusok miatt is:) Az első sima makik sikerein felbuzdulva neki láttam a színezésnek:) A barna színt kakaóval, a zöldet természetes ételszínező porral, a pinket folyékony természetes színezővel értem el. Jobb szeretem a természetes anyagokat használni, hiszen mégis csak a szervezetünkbe kerül:) Az összes közül a kakaós sikerült legjobban,  kicsit még emelkedhetett volna a talpa, úgyhogy őt mutatom be Nektek. A repedezett zöldeket a locsolóim orozták el, a pinkeket a kuka:) (Kerítek róluk is fotót:)) Nem adom fel, egyszer sikerülni fog a szívárvány minden színében:)

Hozzávalók:
80 g őrölt mandula
110 g porcukor
30 g kakaópor
60 g tojásfehérje
15 g kristálycukor
csipet só

1. Elkészítése ugyanúgy történik, mint az alap macaroné, azzal a különbséggel, hogy a porcukorhoz hozzákeverjük a kakaóport és átszitáljuk együtt őket, így kapjuk meg az őrölt-mandulás-porcukros-kakaós keverékünket. Ezek után mindenben ugyanúgy járunk el, mint előzőleg.

Fehércsokoládés citromos-mákos ganache-val és passiógyümölcsös fehércsokoládé ganache-val (Adéltól az alaprecept:)) töltöttem meg a kis kupakokat. A ganache-ok receptúráját is hozom Nektek hamarosan:) 






9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr305541221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vikvi 2012.04.11. 14:19:57

Nagyon jól néznek ki. Én is megpróbálkoztam velük - nem ezzel a recepttel - de kudarc lett. A legtöbb berepedezett és üreges lett. De elfogyott :) Lehet ezzel próbálkozom legközelebb :)

Hani 2012.04.11. 14:23:20

Megnézném a többi színűt is:-)! Ezek jók lettek!

Katucikonyha, 2012.04.11. 15:12:40

Mindenestere ezek a példányok gyönyörű csokoládé színűek lettek, kár a többiért. :-(

Böbe 2012.04.11. 16:05:58

Szépek lettek! Nekem még nem sikerültek,de nem adom fel!:-))

Dett 2012.04.11. 18:11:10

Mutasd a pinkeket!!!

Nyammm 2012.04.11. 22:25:36

Kedves Vikvi:) Nekem bejött ez a recept a színek kivételével, úgyhogy próbára ajánlom:) Amúgy meg tényleg csúnyán is finom:)

Nyammm 2012.04.11. 22:26:33

Kutatok még a fotók után, illetve keresem a vendégseregnél hagyott túlélt darabokat, hátha betudom fotózni Nektek:)

Szofi 2012.04.12. 00:01:04

Hűűű, ezek a ganache-ok íncsiklandozóan hangzanak és nagyon szépek lettek a makijaid :)

Nyammm 2012.04.16. 09:43:34

Köszi Szofikám:)
süti beállítások módosítása