HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.06.10. 09:32 NYAMMM

Cannoli - Kifőztük 2013.június

Címkék: édes könnyű narancs ricotta Kifőztük

Kifőztük júniusi nyári számába hoztam Nektek ezt a szicíliai finomságot. Isteni ostyában egy habkönnyű ricottás narancsos töltelékkel. Én ezelőtt mindig csak szemeztem vele, tehát az eredetit nem kóstoltam, de egy  a canolllit jól ismerő barátnőm szerint ez jobb, mint amit Szicíliában evett:o) A töltelék millióféleképpen variálható, az ostya előre is elkészíthető, igazi nyári könnyed finomság. Irány cannolikat töltögetni:)
Hozzávalók 20 db cannolihoz:
Tésztához:
200 g liszt
40 g vaj
80 g nyírfacukor
1 evőkanál Holland kakópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tojás
csipet só
1 teáskanál fehérborecet
2 dl muskotályos fehérbor (vagy édes Marsala)
Töltelékhez:
400 g ricotta
4 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 frissen reszelt narancs héja
1 kávéskanál narancsvirágvíz
1 rúd vanília kikapart belseje
Olaj a sütéshez

1. A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzá adjuk a cukrot, a kakaóport, a fahéjat a sót és a tojást.
2. A bort és az ecetet összekeverjük, majd apránkénti adagolásával kemény tésztát gyúrunk és fóliába tekerve minimum két órára a hűtőben pihentetjük.
3. Pihentetés után egy lisztezett gyúródeszkán a tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, majd egy pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kör alakú formákat szaggatunk a tésztából.
4. A canolli csöveket picit beolajozzuk (ezt csak az első adagnál szükséges megtennünk).
5. Ezután a kör alakú formáinkat ovális alakúra nyújtjuk, majd egyesével feltekerjük az olajozott csövekre őket. A végüknél kevés tojásfehérjével tapasztjuk őket, amit sütés előtt hagyjunk megszáradni.
6. Forró olajban, folyamatosan forgatgatva 2 perc alatt aranybarnára sütjük a csöveinket, papírtörlőn lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A töltelékhez a ricottát egy villával összetörjük a cukrokkal, hozzákeverjük a vaníliarúd magvait, a narancsvirágvizet és a narancshéjat.
8. Habzsákba töltve a töltelékünket, megtöltjük a kihűlt csöveinket.
9. Szárított gyümölcsökkel, magvakkal, porcukorral tálaljuk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr665541038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Era 2013.06.10. 09:59:47

Nos, az eredeti igencsak finom!
A ricotta Szicíliában jellemzően juhtejből készül, legtöbbször tört mandulával, pisztáciával (bronte-i) ízesítik persze másfélét is lehet kapni.
Kíváncsi lennék, milyen lett a tiéd, miután néhány hete több kilónyit fogyasztottam az eredetiből kéthetes nyaralás alatt:)))

NYAMMM 2013.06.10. 10:09:48

Kedves Era! Jajjj, de jó Neked. Igen-igen, juhtejből mennyei lehet:) Remélem egyszer én is eljutok és megkóstolom majd:) Majd, ha időd engedi próbáld ki a recept szerint,kiváncsi vagyok a véleményedre!
süti beállítások módosítása