Gyerekkorom egyik kedvenc nyári finomsága is ez a klasszikus darab, de képzeljétek én most készítettem először:) Ez mindig anyukám kiváltsága volt régen, így nem készítettem, nem mintha olyan nagy ördöngősség lenne. Nagyon szeretem a főtt kukorica illatát, ahogy terjeng a lakásban, igazi nyári hangulatot hoz (a lakásban lévő 40 fok mellé:)). A sült kukorica is mennyei darab, azt is próbáljátok ki, sok vajjal és sóval! Na de nem is kertelek tovább, kukoricázzatok:)
Hozzávalók 2 személyre (fejenként 1 cső kukorica):
2 cső kukorica
víz
só
1. A kukoricák leveleit/héját leszedjük a sok kis vékony hajjal együtt.
2. Egy edény alját kibéleljük a levelekkel, majd ráhelyezzük a kukorica csöveket.
3. Hideg vízzel felöntjük annyira, hogy ellepje, majd levelekkel lefedjük a tetejét.
4. Sózzuk, majd 30-40 percig főzzük.
Amikor megfőtt jól megsózzuk. A főzővízben hagyjuk kihűlni.