Akármennyire is nem szeretném, már minden porcikám érzi, hogy jön az ősz és a hangulata is teljesen rám talált:) Abszolút őszi favorit a narancs, így titkon mindenbe csempészek egy cseppet, vagy egy kis frissen reszelt héjat, na és az illatáról ne is beszéljünk:) Nektek mik az őszi kedvenceitek?
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
200 g zabkekszHozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
100 g olvasztott vaj
250 g krémsajt
2 narancs reszelt héja
160 g mascarpone
60 g cukor
1 vaníliáscukor
2 ek tej
1 kk narancsvirágvíz
150 ml habtejszín
1. A kekszeket összetördeljük, majd ledaráljuk.
2. Az olvasztott vajjal összekeverjük, majd szép egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára tapogatjuk és hűtőbe tesszük.
3. A krémsajtot összekeverjük a narancs héjával, a mascarponeval, a cukorral és a tejjel.
4. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a krémsajtos keverékünkhöz.
5. A kekszes alapra öntjük a narancsos keveréket, megszórjuk narancshéjjal, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni minimum 4 órára, de legjobb egy éjszakára.
Kifőztük 2013. szeptember
Kifőztük 2013. szeptember