HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.10.09. 11:13 NYAMMM

Klasszikus Kedd - Sült gesztenye

Címkék: klasszikus gesztenye

Jajj hát én imádom az őszt, a telet már csak a forralt bor és a sült gesztenye adta hangulat és illatfelhő miatt is. Gyerekkorom óta készítjük itthon és nincs annál jobb, mint amikor az otthon melegét járja át a sült gesztenye illata. TI szeretitek? Ha igen készítsétek TI is otthon ezt az igazi klasszikust:)
Hozzávalók 4 személyre:
400 g gesztenye

1. A gesztenyéket megmossuk és sütés előtt lehetőleg 1 nappal áztassuk be őket hideg vízbe úgy, hogy az mindet ellepje. (Ha nincs egy napunk, akkor is minimum 4 órával előtte áztassuk be, azért van szükség erre, hogy megszívja magát nedvességgel és ne legyen száraz.)
2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
3. A gesztenyékről leöntjük a vizet és mindegyik csúcsosabb felét kereszt alakban bevagdossuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd alufóliával letakarva 25-30 percig sütjük.
5. 30 perc után levesszük az alufóliát és így pirítjuk őket tovább 10-15 percig. ( Néha vegyünk ki egy-egy szemet ellenőrizni, hogy megsült -e, szemre akkor jó, ha már felpöndörödött a héja:))

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr175541115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katucikonyha, 2012.10.09. 14:03:55

Akkor ma lehet hozzád menni gesztenyézni? :-))

HajniZoli 2012.10.09. 16:57:42

Én főzni szoktam, de kipróbálom így is:-) fincsi lehet!

Illéskrisz Konyhája 2012.10.09. 19:24:46

Nem tudtam, hogy be kell áztatni..na majd legközelebb így teszek. De szeretem! Jól jönne most egy papírzacskónyi...:o)

Linyah 2012.10.10. 07:53:03

Ipari mennyiséget tudok elpusztítani belőle! :)
Én áztatás nélkül elektromos tűzhely platniján szoktam sütni (persze némelyik jól odaég, ha nem figyelek, de így gyorsan megvan :))

taskaradio 2012.10.10. 11:47:09

minden télen csinálok, szeretjük! :)

Nyammm 2012.10.10. 22:23:07

Jajj Katám már tegnap sem volt, de szervezzünk egy bonbonos gesztenyés esét:)

Kipróbálom majd főzve is, a platnis megoldás is édekel bővebben:)
süti beállítások módosítása