HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.01.15. 12:10 NYAMMM

Klasszikus Kedd - Bukta (ízes, nutellás) amúgy meg "reload"

Címkék: bukta édes klasszikus könnyű lekváros ízes nutellás

Boldog-boldog 2013-as évet együtt kedves Olvasóim! Megszületett az első idei klasszikus és egyben az első recept, bejegyzés is. Nemsokára (29.-én) egy éves lesz a blog, úgyhogy a "nagy" tavalyi összegzést azon jeles napra tartogatom:) Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepi és hétköznapi napjai a konyhájában, nekem lassacskán sikerülhet visszarázódnom alkotói válságomból. A tegnapi hónak és a blog iránt érzett szeretetemnek köszönhetően tegnap sütöttem Nektek, méghozzá buktát!:) A recept maga Lúdanyótól való, én olaj helyett vajat használtam, annyi lett a különbség. Isteni foszlós, puha tésztájú! Életem legjobb buktája! (Ja, és nagy sikernek veszem, hogy életemben először felfutott az élesztőm:D)
Hozzávalók 18 db buktácskához:
250 g rétesliszt
250 g finomliszt
3 csipet só
6 ek cukor
3,5 dl langyos tej
25 g élesztő
1 dl olvasztott vaj (kb. 50 g vaj)
1 tojás
Töltelékhez:
200 g kemény lekvár (barack, eper)ű
Kenéshez:
50 g vaj

1. A tejet megmelegítjük, kb. 1 dl-t átöntünk egy bögrébe, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen (én a sütőben) felfuttatjuk. (kb. 8-10 perc alatt felhabosodik)
2. A liszteket összekeverjük a sóval, cukorral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Jól összekeverjük, egy lágy tésztát kell kapnunk (olyasmi lesz, mint egy sűrű galuska tészta).
3. A tésztánk tetejét megszórjuk egy kevés liszttel és konyharuhával letakarva 15 percet állni hagyjuk.
4. 15 perc elteltével jól átkeverjük és pár percig dagasztjuk a tésztánkat, majd újból leszórjuk kevés liszttel a tetejét és letakarva 1 órán át kelesztjük.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
6. Egy tepsit alaposan kivajazunk.
7. Tésztánkat lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is belisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk.
8. Kb. 8x8 cm kockákra vágjuk (nekem nem mindenhol jött össze:)), szóval ez nem egy alapszabály. Nekem így összesen 18 kis buktám lett.
9. A tésztákat kezünkkel kissé még szétnyújtjuk és a közepébe helyezünk tetszés szerinti lekvárt, majd feltekerjük, az oldalait benyomkodva, hogy nehogy onnan elmeneküljön a lekvár sütés közben.
10. Amint feltekertünk egyet, mindenhol lekenjük vajjal és szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket a tepsiben, lehetőleg a hajtással lefele.
11. Előmelegített sütőben kb.20 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.
Porcukorral megszórva melegen az igazi:) Nálam készült most sárgabarackos, eperlekváros és nutellás is.
Sárgabaracklekvárral
Eperlekvárral
Nutellával

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr365541093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chriesi 2013.01.15. 12:17:45

Gyönyörűek!!! Meg fogom csinálni hamarosan! :)

Adél (Afraa) 2013.01.15. 12:22:14

Nutellásra benevezek...az összesre :D

Viktória Bori 2013.01.15. 21:32:32

Finomak lehettek, hű de szeretem mindkettőt :)

Szofi 2013.01.16. 16:31:48

Na vééééégre visszatértél Anyukám és nem is akármivel!csodagusztik!!!!

Nyammm 2013.01.17. 13:49:12

De örülök Noémi:) Alig várom!

Köszönöm lányok a szíves fogadtatást:)

Dett 2013.01.17. 17:35:10

ki kéne használnom, hogy ilyen közel lakunk egymáshoz ;)) ügyes vagy!!

mozzarelli 2013.01.18. 08:25:29

Búék! Èn tegnap kezdtem el visszaszivárogni...:D
Még sosem csináltam buktát...pedig imádom! Elmentem ezt a receptet.....igazi jóféle buktàk ezek itt kérem szépen!
Hát még a belseje.........nyammmmm!!!! :DD

Moha 2013.01.25. 16:34:30

Szépek lettek! Én is régóta ezt a Lúdanyótól vett receptet használom, fantasztikus! Próbáld ki ezzel készíteni az aranygaluskát is, nem lesz száraz, fullasztós, és még másnap is puha marad.

Katucikonyha, 2013.01.28. 10:32:33

Drága Zsófi, pénteken a lángosod, szombaton a buktád készült, mára a nudlit terveztem be. Kész vagyok tőled. :-)

NEDUDDGI 2013.03.02. 16:40:46

Bukta projekt a sütőben, most az izgalomé a főszerep, aztán majd hamm.
Maradok 10-telettel NEDUDDGI
süti beállítások módosítása