HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.07.17. 08:40 NYAMMM

Fűszeres őszibarackos galette

Címkék: édes könnyű tészta őszibarack

Millió és egy éve szemezek már a galette csodás kis rusztikus külsejével és végre nálam is elkészült. Mondanom sem kell se perc alatt elfogytak, csak úgy csapkodtam testvérem lopkodó kezeire, hogy NY-nek is jusson belőle. Úgyhogy, ha csapkodni szeretnétek süssetek galette-t bármilyen gyümölccsel bolondítva:) Ja, és nem mellékes, hogy a tészta több napig is eláll a hűtőben, úgyhogy érdemes többet begyúrni belőle! A számomra legmegfelelőbb galette alapreceptjét Piszkénél láttam, én a sima lisztet tönkölyre cseréltem, hogy valamivel egészségesebb legyen:) Köszönöm!
Hozzávalók 30 cm-es galette-hez: (én 2x18 cm-eseket készítettem)
160 g tönköly búzaliszt
125 g puha vaj
60 g darált mandula
100 g porcukor (porXukor)
1 tojás
500 g őszibarack
3 ek baracklekvár
1 tk őrölt fahéj
1 kk kardamom
1 kk szerecsendió
1 ek nyírfacukor

1. A lisztet és az őrölt mandulát összekeverjük, majd összemorzsoljuk a puha vajjal.
2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást is, egyneműre gyúrjuk, majd folpackba csomagolva minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
3. Az őszibarackokat megmossuk, majd vékony szeleteket vágunk.
4. Hűtőből kivéve lisztezett deszkán 2-3 mm-es lappá nyújtjuk, majd tetszés szerinti kört szabunk ki belőle.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
6. A lapunkat megkenjük baracklekvárral, majd szép sorban rárakosgatjuk a felszeletelt barackokat, úgy hogy a tészta széleitől minimum 3 cm-es részt kihagyunk.
7. Megszórjuk a cukorral, fahéjjal, kardamommal és a szerecsendióval.
8. A széleket körben felhajtogatjuk és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr195541026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szofi 2013.07.17. 09:11:34

De széééép Anyukám,én még sose ettem ilyet :)-

Kriszta 2013.07.17. 09:16:32

Én csak egy ideje szemezek vele, még soha nem készítettem/ettem.
Most már ki fogom próbálni. A tiéd irtó guszta lett!

Kati 2013.07.17. 19:59:48

Megkívántattad:) Almával és sósan, zöldségekkel készítettem már:)

teller-cake 2013.07.18. 17:18:00

Gyönyörűséges lett! Én is szívesen lopkodnék belőle...;-)

ZAMATVARÁZS 2013.07.26. 15:46:13

Köszönöm lányok:) Mindenképp készítsétek el!
süti beállítások módosítása