Nincs mese, megint hétfő, muszáj valami nyalánksággal kezdeni a hetet:) Ő a múlt heti krémsajtos lepény továbbfejlesztett torta változata, feltúrbózva friss málnával, mellesleg egy szülinapost is sikerült megörvendeztetni vele, úgyhogy elő a sütőformával:)
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához: 2 citrom
500 g natúr tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
160 g nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
8 tojás
160 g finomliszt
4 dl habtejszín
300 g friss málna
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A citromok héját lereszeljük, majd a levüket is kifacsarjuk.
3. A krémsajtot, a cukrot, a vaníliamagokat, a citromhéjat és a citromok levét egy nagy tálban egyneműre keverjük, majd hozzáadva a tojásokat tovább keverjük.
4. Apránként hozzákeverjük a lisztet is.
5. Végül hozzáöntjük a habtejszínt és 1-2 percig tovább verjük együtt a masszánkat.
6. A tepsinket kikenjük vajjal, majd beleöntjük a krémsajtos masszánkat és egyesével beledobáljuk a friss egész málnákat.