HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.04.19. 11:34 NYAMMM

Kecskesajtos burgonyakrokett - Kifőztük 2103.április

Címkék: burgonya könnyű kecskesajt

Egészen eddig nem voltam nagy barátságban a kecskesajttal, de ez a krokett kéremszépen minden ellenérzetemet eltüntette! Bátran kínáljátok még annak is, aki nem szereti a kecskesajtot, hisz csak egy kis plusz ízt Tökéletes ízharmónia a pirított mandulaforgácsba forgava! Köretként vagy csak magában mártogatóssal is mennyei manna! Szintén Kifőztük magazinos megjelenés, és naná, hogy még mindig tölthetitek bátran ingyenesen a magazint:)
Hozzávalók 18 db kroketthez:
300g pucolt burgonya
50g vaj
1 tojássárgája
70 g lágy kecskesajt

frissen őrölt fekete bors
3 ek finomliszt
olaj a sütéshez
a bundához:
50 g liszt a hempergetéshez
100 g összetört, szeletelt mandula
1 tojás felverve, csipet sóval

1. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk és hideg sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla  a vizet. 2. Hozzáadjuk a vajat és burgonyanyomóval összetörjük.
3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és belecsipkedjük a lágy kecskesajtot is.
4. Hozzákeverjük fokozatosan a lisztet is, majd mikor már egyneművé kevertük a hűtőbe tesszük az egész masszát kb. fél órára.
5. Hűtőből kivéve négy részre osztjuk a kecskesajtos keverékünket és lisztezett felületen mindegyikből egyesével hosszú kígyót formázunk. 5 cm-es darabokra szeleteljük, lágyan belisztezzük és hűtőben pihentetjük még egy fél órát.
6. Most következik a panírozás. Minden egyes krokettet először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a mandulába forgatjuk. Fél órára a hűtőben haygjuk pihenni.
6. Bő olajat hevítünk, majd négyesével 4 percig sütjük forgatgatva a krokettjeinket. Papírtörlőn lecsepegtetjük és fogyasztásig melegen tartjuk. Húsok mellé köretként, de magában is tökéletes.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr145541055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dina 2013.04.19. 11:43:32

Csak hümmögni tudok...máris szaladok boltba krumpliért! :))
süti beállítások módosítása