Áfonya, mák, citrom, fehércsokoládé - ha ebből csak egy alapanyag is szerepel valamiben, az már nem lehet rossz - na, de ha mind a négy?! Az egyszerűen ellenálhatatlan:) Mai sütizés indul! Kifőztük magazin májusi számában jelent meg, amit még mindig letölthettek ám itt:)!
Hozzávalók 12 szelethez (14x25cm kenyérsüőforma):
175 g liszt
2 tk sütőpor
75 g őrölt mandala
175 g cukor
150 ml joghurt
75 ml olívaolaj
3 tojás
1 citrom leve
40 g darált mák
100 g fehércsokoládé
bogyós gyümik
1. Kivajazunk egy kenyér sütőformát.
2. Összekeverjük a lisztet, sütőport, őrölt mandulát, a mákot és a cukrot.
3. Egy bögrében egyneműre keverjük a joghurtot, az olajat, a tojásokat és a citrom levét, majd keverjük hozzá a száraz keverékünket is.
4. Beleöntjük a formánkba.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
6. Megszórjuk a bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéval is meglocsoljuk.