Ha már eperszezon van és még pluszban amerikai palacsinta ihlette mámorban rebegek muszáj volt kipróbálnom együtt a kettőt. Flóra útmutatásai alapján készültek ők is, azzal a különbséggel, hogy kihagytam belőle a csokit és nálam kevesebb volt a joghurt mennyisége, abból kifolyólag, hogy a joghurtos poharak egyre kisebbek:) ÉÉÉÉÉssssss párámpárám hiphiphurráá ez a 100. ünnepélyes bejegyzésem:)
Hozzávalók 10-13 darab palacsintához:
140 g joghurt
2 tojás
190 g liszt
2 tk sütőpor
40 g nyírfacukor
csipet só
vaj/étolaj a sütéshez
1. A tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és simára keverjük.
2. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk és hozzá keverjük a tésztához.
3. Egy serpenyőben olajat vagy vajat melegítünk és tetszés szerinti nagyságú palacsintákat kanalazunk bele és mindklét oldalát megsütjük kb. 4 perc alatt. (Nekem a vaj hamar feketedett a sütés során és jobbnak láttam étolajjal folytatni, ízre nem éreztem számottevő különbséget a két módszer között)
Isteni volt ez is, nyugodtan bolondítsátok a tésztát bármilyen gyümivel.