Ki nőtt fel reggeli gyanánt kakaós csigán? Én heteken keresztül tudtam kakaós csigát falni és még emlékszem is a legjobb lelőhelyekre, amiknek persze ma már bottal üthetem a nyomát. Gabicsektől hozom Nektek a villámgyors kakaós csiga receptjét, számomra tökéletes, puha, rengeteg kakaóval és még másnap is remek. Kakaós csiga addictoknak kötelező recept, 40 percen belül már ehetitek is:) Én készítettem nutellás málnás csigákat is a tésztából és mennyei lett, csak jó rondák és azonnal el is fogytak, úgyhogy azon még fejlesztek:) Addig is tekerjétek Ti is a csiguszokat:)
Hozzávalók 15 db mini kakaós csigához:
tésztához:
250 g túró
250 g liszt
fél dl tej
50 g olvasztott vaj (v. 5 ek olaj)
100 g porXukor (porcukor)
csipet só
fél cs sütőpor
töltelékhez:
20 g olvasztott vaj
4 ek porXukor
3 ek kakaópor
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A túrót és a porcukrot összekeverjük, villával összetörjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
3. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd az egészet elkeverjük a túrós keverékünkkel.
4. Lisztezett felületen egyneműre gyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. (A széleit késsel kiegyenesíthetjük)
5. Megkenjük olvasztott vajjal a tésztánkat, majd egyenletesen rászitáljuk a kakaós porcukor keveréket.
6. Szorosan feltekerjük és kb. 2 cm csigákat vágunk belőle.
7. Sütőpapírra rakosgatjuk őket, majd a sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
8. Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral és akár lekvárral együtt eszegetjük:)