HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.08.16. 11:07 NYAMMM

Nutellás gombóc

Címkék: édes könnyű tészta gombóc nutella

Abbahagyhatatlanul veszélyes desszert, főétel, reggeli, ebéd, vacsora, uzsonna! Állandóan ezt enném, de tényleg:o) Mondjuk amiben nutella van az csakis jó lehet! Alap gombóc tészta recept szerint készült, kötelező kipróbálni!
Hozzávalók kb. 20 gombóchoz:
Alap gombóc tészta:
1 kg burgonya
330 g liszt (300-400g , amennyit felvesz a tészta)
1 tojás
1 ek puha vaj
csipet só
Töltelék:
20 tk nutella
Hempergetéshez:
200 g zsemlemorzsa
2 ek vaj
4-5 ek porcukor

1. A nutellát adagoljuk egy pohárba (vagy akár az egész üveg mehet a fagyba) és helyezzük be a mélyhűtőbe, amíg a tésztánk elkészül.
2. A burgonyákat héjában megfőzzük, még azonnal melegében megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük. Egy tálcára kiterítve teljesen kihűtjük (nekem 10 perc volt).
3. Amíg hűl a krumpli, egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a porcukrot és folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára. Vigyázzatok, mert hiphop megég!
4. Ha már kihűlt az összetört krumplink, akkor hozzáadjuk a tojást, a vajat, a sót.
5. A lisztet fokozatosan adagolva kezdjük el összegyúrni a tésztánkat, addig kell gyúrni, amíg nem ragad a kezünkhöz a tészta. Nekem 330 g lisztet vett fel.
6. A nutellát kivesszük a fagyasztóból és kanállal, késsel tetszés szerinti méretű darabokat vágunk.
7. Lisztezett gyúródeszkán cipó formájú tésztát gyúrunk és tetszőleges vastagságú szeleteket vágunk belőle (kb.1 cm, attól függ mennyi tésztát szeretnénk a nutella köré:)) 
8. A Lelapítgatjuk és a közepére helyezzük a nutella darabokat. (Gyorsan kell vele dolgozni, nehogy elolvadjon!)
7. A tészta széleit felhajtjuk, összefogjuk,  mint egy kis csomagot, úgy, hogy mindenhol befedje a tölteléket, majd a tenyerünkben körkörös mozdulatokkal gombóccá gyúrjuk.
8. Egy edényben vizet forralunk egy csipet sóval. A víz akkor lesz jó, ha gyöngyözve forr, nem szabad nagyon forrnia.
9. Belehelyezzük óvatosan a gombócokat (én maximum 4-et főztem egyszerre) és figyelgetjük, nehogy letapadjanak az edény aljára, néha megkavargatjuk őket. Amint feljönnek a víz tetejére még 3 percig hagyjuk főni, majd óvatosan egy lapát segítségével a pirított zsemlemorzsába helyezzük át őket. 
10. A zsemlemorzsában pihengessenek kb.5 percet, hogy megdermedjenek, majd hempergessük meg őket, hogy mindenhol befedje a tésztát.

A gombócokat kísérhetitek plusz nutellával, lekvárral, sok porcukorral is:)

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr25541138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okki 2012.08.16. 11:25:53

A barackos gombcót után, most ez is??? Muszáj lesz gombócot készítsek a hétvégén, NAGYON megkívántam. :)

Erika 2012.08.16. 12:38:28

Ilyet sajnos nem fogok készíteni, de csak azért mert tudom milyen abbahagyhatatlanul finom lehet!:) Viszont barackosat majd csinálok, bár az is veszélyes:)

Böbe 2012.08.16. 12:47:01

Szilvásat csináltam múlt héten! Isteni:)) De ebből is lecsúszna egy,két,gombóccal:))

Vikvi 2012.08.16. 13:25:46

Oh, ez isteni lehet. Nálunk eddig a túrós csokis volt a kedvenc. De azt hiszem ez letaszítaná a trónjáról :)

Lilla 2012.08.16. 14:07:05

Ilyenkor amikor igyekszem semmi olyat nem megenni a "bűnnek" számít, ez felér egy kínzással!

mozzarelli 2012.08.16. 15:01:33

Aztaaaa de jól néznek ki....üüüüberfinomleheeetett!!!! :DD

Nyammm 2012.08.17. 11:02:35

Hajrá Okki, ne hagyd ki:)

Te se Erika:o)

Az biztos Böbe:)

Úh, Vikvi túrós-csoki, na azt is kipróbálom majd!:)

Lilla:)

Köszi mozzarelli azok nagyon:)

hankka 2012.08.19. 13:36:46

Ha nagyfiam meglátná, rögtön gombócgyártásba kellene kezdenem! :) Amint egy picikével több időm lesz, el is készítem neki, nagyon-nagyon finom lehet! :)

Dett 2012.08.20. 16:47:09

jajj, Nyammm! :)

taskaradio 2012.08.27. 13:31:38

a ferjem azzal nyaggat, hogy csinaljam meg. en, aki sutesanalfabeta vagyok. szep lesz. :)

Nyammm 2012.08.27. 13:35:36

Hajrá kedves Táskarádió:) Nem kell sütni, csak gyúrod, töltöd, gombóc formára gyúrod és pottyanhatnak is a vízbe! Várom a beszámolód, hogy sikerült! Biztos menni fog:o)

taskaradio 2012.08.27. 15:22:18

ha mar nem lesz szaz fok, akkor nekilatok. de nem igerek semmit. :)

Anonymous 2013.04.28. 17:28:54

Nagyon ötletes!! Köszönöm !Panníka
süti beállítások módosítása