Ettetek már Halvát? Sok fajtája létezik a különböző országokban, de én most kifejezetten erre az enyhén fahéjas, búzadarás finomságra gondoltam! Képzeljétek, nekem tavaly nyáron sikerült nagyon véletlenül megkóstolnom egy görögországi nyaralás során és azóta rajongója vagyok! Most készült először nálam egy ottani recept szerint és ugyanolyan lett! El sem hittem! Amilyen egyszerű és gyors elkészíteni, annyira abbahagyhatatlanul finom édesség! A recept a júniusi Kifőztükben jelent meg sok-sok nyári nyalankság mellett, irány letölteni:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 dl olajHozzávalók 4 személyre:
30 dkg búzadara
38 dkg nyírfacukor
8 dl víz
2 tk őrölt fahéj
1. A cukrot és a vizet felforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
2. A búzadarát 3-4 perc alatt közepes lángon az olajban megbarnítjuk.
3. Amint megpirult, hozzáöntjük a cukros szirupot, hozzáadjuk az őrölt fahéjat.
4. Folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. (kb. 3 perc)
5. Fóliával bélelt formákba adagoljuk a pudingunkat és hűtőben hagyjuk dermedni 1-2 órát.
6. Tálaláskor magvakkal, fahéjjal díszítjük.