Ma mindenki mosolyogjon, hisz végre kisütött a nap és ráadásul ma van a "Boldogság" világnapja, na meg Macaron-nap is, én azt sem tudom hova kapjam a fejem:)haha. Ha boldogság, akkor az számomra egyenlő sok-sok csokoládéval és mostanság gumicukorral (mielőtt nekivágtam a no cukor hónapnak természetesen). Ez egy pár hetes fejlesztés, de tegnap újra készült egy szülinaposnak, úgyhogy anno még kóstoltam is, mondanom sem kell, hogy se perc alatt elpusztították, eszméletlen olvadós, omlós, ragacsos állaga miatt kedvencem lett, alig várom, hogy magamnak is készíthessem:) Boldogság hormont tömjetek ma magatokba helyettem is:)
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
150 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé (70%)
180 g vaj
180 g nyírfacukor
3 ek holland kakaópor
1 tk vaníliakivonat
4 tojás
70 g liszt
80 g pirított, őrölt törökmogyoró
tetejére:
250 g eper
50 g őrölt, pirított mogyoró
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A csokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport gőz felett megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
3. Hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat, végül a lisztet és a mogyorót is.
4. A kapcsos tortaforma alját kivajazzuk és megszórjuk az őrölt mogyoróval.
5. 20-25 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a közepe egy kicsit még puha, mert akkor lesz igazán ragacsos csokis a közepe:)
6. Hagyjuk hűlni, majd a tortaformából kifordítjuk és megszórjuk még mogyoróval a tetejét, majd mehetnek rá díszítésképp az eperszemek:)
Vaníliafagyi nagyon megy hozzá, vigyázat erősen addiktív páros:)