250 g tészta
100 g sült kápia paprika
1 ek mák
só
mártáshoz:
1/3 c majonéz
¼ c juoghurt
¼ c tejföl
2 ek zöldhagyma
2 ek petrezselyem
1 fokhagymagerezd
1 ek almaborecet
1 tk dijoni mustár
250 g friss koktélparadicsom
só
frissen őrölt bors
1. Késes darálóban összeaprítjuk a zöldhagymát, fokhagymát és a petrezselymet.
2. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és felhasználásig hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
3. A sült paprikához a paprikákat nagyobb darabokra vágjuk, majd kis olívaolajon 10 perc alatt nagy lángon megfonnyasztjuk és megpirítjuk őket.
4. A sült paprikát pürésítjük, majd hozzákeverjük a szószunkhoz a mákkal együtt.
5. A tésztát az előírásoknak megfelelően megfőzzük, kihűtjük és összekeverjük a dresszinggel.
6. Friss koktélparadicsomokat darabolunk bele.
7. Hidegen tálaljuk grill húsok mellé, de magában is fogyaszthatjuk.