Hozzávalók 4 személyre:
10 db kifli
200g darált mák
120 g porcukor
1/2 l tej
3 cs vaníliáscukor (vagy 3 ek saját készítésű)
20 g vaj
Öntethez: 1 cs vaníliapuding+1/2 l tej
eperlekvár
1. A tejet felforraljuk a vaníliáscukorral és a vajjal.
2. A kifliket karikákra vágjuk.
3. Amint a tej felforrt lehúzzuk a tűzről és a kifli karikákat megfürdetjük benne, de vigyázzunk nehogy szétázzanak.
4. A megáztatott tejes kifliket egy wokba tesszük (nekem az vált be legjobban) és ott megpirítjuk illetve picit összesütjük. (5-6 perc)
5. A darált mákot összekeverjük a porcukorral és rászórjuk a tejes sült kiflikre.
6. Így sütjük kb. még 5 percig és készen is van.
Én házi eperlekvárral ettem, egyszerűen imádom a mák vs. eper kombinációt, eperszezonban készül majd epres guba is az már biztos:) NY vaníliapudinggal ette, amit fél liter hideg tejjel kellett simára keverni.