HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.03.12. 13:26 NYAMMM

Mákos Panna Cotta áfonyával és gránátalmával

Címkék: édes mák tejszín áfonya gránátalma

És íme a receptúra:) Nagyon megszerettük az utóbbi időben a panna cottát. Könnyű és gyors desszert, ezerféleképpen lehet variálni, most mákkal készült itthon Ottis révén, kisebb átalakításokat megint eszközöltem persze:)
Hozzávalók 4 személyre:
250 ml tejszín
1 ek nyírfacukor
2 tk házi vaníliás cukor
75 g darált mák
1 dl tej
8 g zselatin
100g áfonya
1 gránátalma
fél citrom reszelt héja
2 ek nyírfacukor

1. A zselatinport összekeverjük 3 evőkanálnyi tejszínnel, majd 10 percig állni hagyjuk.
2. A darált mákot a tejbe áztatjuk 5 percre.
3. A maradék tejszínt felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral és a mákkal.
4. Forrás után hozzáadjuk a beáztatott zselatint és kis lángon addig kavarjuk, amíg a zselatin teljesen feloldódik.
5. Kis tálkákba adagoljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután hűtőbe tesszük 3-4 órára.
6. A tálkákból kiborítjuk a Cottákat egy tányérra (meleg vízbe áztatva meglazul).
7. Az áfonyát és a gránátalmát kis lángon a cukorral és a citromhéjjal szirupossá főzzük.

Tálaláskor a Pannáimat lelocsoltam az áfonyás-gránátalmás sziruppal. Egy másik Pannából almaszeletelővel egy kis hengert vágtam ki és ezzel is díszítettem a tányért. Nagyon jó ötlet az Ottisnál használt műanyag kis poharak, könnyen kicsusszannak belőle a Pannák:)


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr705541251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adél (Afraa) 2012.03.12. 15:04:15

De jól néz ki! Én eddig egyszer próbálkoztam panna cottával...hátöö, kuka lett a vége :/

Nyammm 2012.03.12. 15:16:23

Köszönöm:)Kukával kezdődik szerintem mindenkinek, nekem is:)fontosak az arányok, ez egy tuti recept és nagyon finom:)

Szofi 2012.03.13. 00:13:46

Az első panna cotta nálam 2 napig pihent a hűtőben, nem akart megkötni:) Ez valami annyira, de annyira gyönyörű, hogy jajjj, holnap ki kell próbálnom, csak szereznem kell valahol mákot :)Puszi

Nyammm 2012.03.13. 08:31:32

Örülök:) Ti is mák "fan"-ok vagytok tudom:)pupp
süti beállítások módosítása