Naná, hogy a hétvégére is desszert dukál:) Péntek van, úgyhogy jöhet némi alkohol is a süteménybe, vigyázat itt komoly a mennyiség, mindössze egy evőkanál, de ki is hagyhatjátok, ha nem szeretitek és akkor lesz egy amúgy sem szimpla karamellás pudingotok. De szerintem az ízélmények miatt kötelező:)
Hozzávalók 6 adaghoz:
220 g nádcukor1 dl víz
1 dl habtejszín
110 g barna cukor
50 g étkezési keményítő
1 tk só
8 dl tej
4 tojássárgája
1 tk vanília kivonat
1 ek whisky
1. A vízben feloldjuk közepes lángon a nádcukrot, magasabbra vesszük a lángot és aranybarnára karamellizáljuk.
2. Hozzáadjuk a tejszínt és simára keverjük.
3. Egy másik edényben összekeverjük a keményítőt, a barnacukrot és a sót.
4. Elkeverjük a tejben és felforraljuk.
5. Hozzáadjuk a karamellkrémet és egyneműre keverjük.
6. Egy kis edényben a tojássárgákat felverjük. Hozzákeverünk egy fél csészényi karamell krémet és egyneműre keverjük, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket a pudinghoz. Közepes lángon tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, hozzáadjuk a vaníliát és a whiskyt.
7. Poharakba tálaljuk és minimum 4 órára behűtjük. Tejszínhabbal tálaljuk, kakaóporral leszórva tálaljuk.
Kifőztük 2013. júliusi számából letölthető