A harmadik Blogkóstoló apropójából készítettem el ezt a kívül ropogós, belül mennyei olvadós csokoládétortát. Nekem Chef Viki blogjáról kellett szemezgetnem. Hát, mit ne mondjak nem volt könnyű a választás, igazi "bőség zavara" érzés:). A többi kiírt 7 recept is hamarosan elkészül, de legelőször a csokoládétortájára fájt a fogam. Azért lett málnás, mert éppen volt otthon friss málna és egy málnás étcsokoláldé is, így egy kicsit átformáltam, de sima étcsokival is kipróbálom majd. A málna-csokoládé egy isteni nyerő páros.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
100 g magas kakaó tartalmú málnás étcsokoládé (70%)
150 g vaj
150 g nyírfacukor
2 ek holland kakaópor
1 tk vaníliakivonat
3 tojás
100 g liszt
150 g málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A csokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport gőz felett megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
3. Hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat és végül a lisztet is.
4. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a tésztánkat beleöntjük.
5. 20-25 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a közepe egy kicsit még puha, mert akkor lesz igazán ragacsos csokis a közepe:)
Tetejére sok-sok málnát halmozunk. Brutális ízélmény a csoki-málna. Próbáljátok ki!
Köszönöm Viki az alapreceptet:) Isteni darab:)