Első mousse-om hatalmába kerített és muszáj voltam kipróbálni milyen is lehet zöld teával. Ebben a melegben csakis ilyen hipergyors, friss nyalánkságokra vagyok most hajlandó, mind evés-ivás-elkészítés tekintetében:)
Hozzávalók 4 adaghoz:
100 g fehér csokoládé
1 tk matcha tea por
200 ml tejszín
15 friss bazsalikom levél
2 tojás
35 g nyírfacukor
1/2 cs zselatin fix
1. A tejszínt a csokoládéval és a teaporral megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
2. A tojást a cukorral habosra keverjük (kb.5 perc alatt éri el a megfelelő állagot).
3. A tojásos masszához hozzákeverjük a kihűlt matchás csokoládé masszánkat.
4. Majd legvégül hozzákeverjük a zselatint is. Jól elkeverjük, majd pohárkákba töltjük és 45 percre mélyhűtőbe tesszük.
5. 45 perc letelte után a hűőben tároljuk felhasználásig.
Igazi hűs, friss desszert lett. Elfogyott.:) Imádom az állagát!