A sok "új" kipróbálásra váró recept mellett, rengeteg klasszikus készül a nálam a konyhában, hisz azok már az ük-ükanyáink korában is "jól beváltnak" voltak titulálva, na meg szeretjük is NY-el a gyerekkorunkat felidézni ezekkel a finomságokkal. Így azt találtam ki, hogy egy csokorba gyűjtöm Nektek/Nekünk ezeket a recepteket is, hogy az utódoknak is klasszikusok maradhassanak:). Minden héten készítek majd egy klasszikust, amivel keddenként találkozhattok a blogon:) Fogadjátok sok szeretettel első klasszikusomat a tejbegrízt, ami minden gyerek álma reggelire-ebédre-vacsorára-otthon és az oviban is:) Na, meg jól jön persze ebben a kánikulában a gyorsasága miatt is.
Hozzávalók 4 személyre:
1 l tej
10 ek búzadara
2 ek házi vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti)
5 ek nyírfacukor
ízlés szerint szórhatjuk:
fahéjjal, kakaóval, lekvárral, gyümölcsökkel, csokoládéval, simán cukorral
1. A tejet egy lábosban elkezdjük melegíteni.
2. Amikor már langyos hozzá öntjük a búzadarát és folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen.
3. Folyamatos keverés mellett hozzá adjuk a cukrot is.
4. Így kevergetjük addig, amíg a számunkra megfelelő sűrűségű nem lesz. Én kb. 10 perc alatt készre főztem.
Én fahéjjal és sima cukrosan imádom, de természetesen millióféleképpen lehet variálni, akár már főzés közben is fűszerezhetjük, szinesíthetjük. Hidegen-melegen is isteni:)
Ti milyen klasszikusokkal találkoznátok a blogon?
Ti milyen klasszikusokkal találkoznátok a blogon?