Mai klasszikusom a legfinomabb téli csemegék egyike gyerekkorom óta. Nagyon szeretem a lakásban terjengő illatfelhőt miközben sül, igazi téli melegséget sugároz. Kedvező árfekvésű ebben az időszakban, tele van vitaminokkal (A,B,C), ásványi anyagokkal, antioxidáns tartalma sem elhanyagolható, de én az íze miatt szeretem. Képzeljétek én még nyersen is szeretem ropogtatni:) Nagyon szeretem a sokoldalú felhasználhatóságát is, amiről a későbbiekben hozok is majd Nektek recepteket:) Ti szeretitek a sült sütőtököt?:)
Hozzávalók 2-4 személyre:
1 sütőtök
1. A sütőtököt megmosom, feldarabolom tetszés szerinti nagyságú darabokra.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük.
A világ legegyszerűbb dolga elkészíteni, kivéve a darabolást! Ahhoz hívjatok segítséget:) Szerintem akkor a legfinomabb, ha egy kicsit megkaramellizálódik rajta a kisült cukor, ahogyan a képen is látszik! Mennyei édesség! Természetesen tetszés szerint sütés előtt fűszerezhetitek, mézzel is leönthetitek, de szerintem az igazi sütőtök magában a legfinomabb! Akkor indul be a szezonja főképp és érdemes vásárolni, ha már megcsípte őket a dér:)