Biztos vagyok benne, hogy sokatoknak igazi ovis kedvenc volt:) Nekem legalábbis az, mindaddig amíg rá nem jöttem, hogy ez bizony sárgabaracklekvárból készül. Így némi fenntartással, de most is megeszem, de inkább bevinném egy oviba, ott jobban értékelnék!:) Persze bármilyen lekvárral, töltelékkel készíthetitek és nem is hiszitek, de mindössze 18 perc alatt elkészül. Úgyhogy, tekercselésre fel!
Hozzávalók 1 nagy tekercshez:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
3 ek víz
csipet só
200 g baracklekvár
200 g baracklekvár
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval.
3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd a cukrot is.
4. Keverjük bele a vizet is, majd alacsony fokozaton, apránként keverjük hozzá a lisztet is.
5. Keverjük simára az egészet, egy picit hígabb tésztát fogunk kapni, mint a piskótatészta.
6. Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen oszlassuk el a masszánkat, majd 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
7. Sütőből kivéve egyből lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy konyharuhába feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. (ez azért jó, mert még melegen feltekerve nem törik meg a tésztánk és nem fog szétrepedni:))
8. Amint kihűlt, kitekerjük és mehet is bele a töltelék, majd visszatekerjük és akár egyből falhatjuk is, de hűtőben tartva párórát lesz igazán szépen szeletelhető:)
A kedvenc tányérom, bögrém és a porcukorszóróm a SKANDI Trendtől van:) A fotófelület pedig a Vintage Bazaarnak köszönhető:)
A kedvenc tányérom, bögrém és a porcukorszóróm a SKANDI Trendtől van:) A fotófelület pedig a Vintage Bazaarnak köszönhető:)