Nem állok nagy "reggeliző" hírében, de az utóbbi időben az egészséges táplálkozás szelleme csak-csak rávesz, hogy azért mégis csak csússzon le egy-egy falatka a reggeli "jajnincskedvemsemmihezegyújabbnapreggelvanésméghétfőis" érzés közepette. Egy projekt kapcsán maradt rám egy kis rebarbara és eper is, így jött hirtelen az ötlet, hogy mi lenne, ha reggelit kreálnék belőle, hiszen lekvárnak a top favorit volt a nyáron. Igaz még az eper nem az igazi, de eper-rebarbara őrülteknek, mint én, azonnal elkészítendő, szezonban pedig kötelező:)
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 szál rebarbara
300 g eper
3 ek nyírfacukor
200 g zabpehely
1. A gyümölcsöket megmossuk, daraboljuk egy edényben 10-15 perc alatt összefőzzük a nyírfacukorral együtt.
2. Amikor már összerottyantak és megpuhultak a gyümölcseink, hozzáadjuk a zabpelyhet is és 5-8 percig tovább főzzük.
3. Tálaláskor friss epret karikázunk rá.
Ízlés szerint még cukorral ízesíthetitek, hidegen-melegen is kiváló reggeli, uzsonna, vacsora:)