HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.05.29. 12:27 NYAMMM

Hideg eper-rabarbara krémleves

Címkék: leves édes gyors eper kókusztej lime rebarbara

Még mindig eper-rebarbara bűvölet uralkodik a konyhában. Nincs mese, idén próbáltam ki először ezt a párost és minél többféleképpen szeretném elkészíteni. Sajnos most nincs épp a legmelegebb, de képzeljük csak el mennyire hűsítő tud lenni a nyári forróságban egy jéghideg gyümölcs leves:) Azt hiszem holnaptól már javul is az idő, úgyhogy lehet is begyűjteni a hozzávalókat:)
Hozzávalók 4 személyre:
400 g eper
400 g rebarbara
4 ek nyírfacukor
fél citrom leve
1 vanília rúd kikapart magjai
1 lime reszelt héja és leve
1 dl kókusztej
1 dl tejszín

1. Az epreket megmossuk, félbevágjuk. A rebarbarát 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
2. Az epreket, a rebarbarával és a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival összeforraljuk, amíg a rebarbara meg nem puhul. Még az elején facsarunk rá egy kis friss citrom levet, hogy megtartsa a szép piros színét.
3. Ahogy megpuhultak a gyümölcsök lehúzzuk a tűzról az edényünket és kézi mixerrel összeturmixoljuk a gyümiket benne.
4. Hozzáadjuk a kókusztejet, a tejszínt, a lime reszelt héját és levét,  majd visszateszzük egyet rottyanni.
5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, jól kihűtjük.

Ha szükséges még adhatunk hozzá egy kis cukrot, de nekem így ízlett, hogy egy kicsit savanykás. Én piskótát sütöttem éppen, úgyhogy abból landolt a tetejére pár kocka, na meg az elmaradhatatlan eper:)
Vaníliafagylalttal is isteni lehet!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr245541185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika 2012.05.29. 13:31:08

Isteni lehet, szuper az a párosítás!:-) Nálam rizskoch-ban végezte együtt a kettő:)

hortobagyianna 2012.05.29. 16:19:57

Ide vele azonnal! :-))))

kamrapolc 2012.05.29. 21:08:21

Csodás lehet! Kókusztejjel meg különösen :)

Chef Viki 2012.05.30. 09:09:21

Huh, ez mesés lehetett! Micsoda ízek egy kanálban...

Nyammm 2012.05.30. 22:51:55

Uhhh, riskochban is nagyon jó lehet Erika:)

Köszönöm Nektek:)
süti beállítások módosítása