HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.02.18. 11:54 NYAMMM

Omlós kacsamell bulgurral és kakukkfüves áfonyalekvárral

Címkék: könnyű hús kacsamell

Húha, csak csak sikerül hoznom minden hónapban legalább egy sósat:) Sőt, most egyszerre több is van  a tarsolyomban, de ugye nem szabad egyszerre ide zúdítani az összeset! Bevallom én fehér hús rajongó vagyok, ami azt jelenti, hogy csirke-pulyka párosnál nálam bezárul a nagy kör:) De! Mostanság fejlődőképes vagyok, sőt ez a kacsamell kifejezetten a kedvenceim közé tartozik, melynek alapreceptjét Bazs barátunknak köszönhetem:) Igen, igen Te szerettetted meg velem:) Ja, és ráadásul a világ legegyszerűbb dolga, hiszen csak sütőbe be, egyszer fordít és készen is van!
Hozzávalók 4 személyre:
kacsamellhez:
1 kg kacsamell
kakukkfű
rozmaring
frissen őrölt fekete bors
1 egész fej fokhagyma
2 dl jó minőségű száraz fehérbor
bulgurhoz:
300 g bulgur
6 dl alaplé
3 ek olívaolaj
lekvárhoz:
házi áfonyalekvár
3-4 szál friss kakukkfű

1. A kacsamelleket megmossuk, megtörölgetjük, majd a felesleges oda nem kellő részektől (esetlegesen ott maradt toll, tokok) megtisztítjuk.
2. A bőrös felénél irdaljuk (bevagdossuk keresztben, úgy, hogy a húst ne érje).
3. Fűszerezzük, sózzuk borsuzzuk mindkét oldalát. (Én egy éjszakán keresztül így pácoltam a hűtőben, de egyből is készíthető)
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
5. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk.
6. Egy tepsibe ujjnyi vizet engedünk, majd beleszórjuk a fokhagymák felét, ráfektetjük a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé.
7. A tetejére is fokhagymát szórunk.
8. Alufóliával letakarva 2 órán keresztül sütjük 200 fokon. Félidőben meglocsoljuk a fehérborral.
9. 2 óra után a hőfokot levesszük 180 fokra, leszedjük az alufóliát és megfordítjuk a kacsamelleket, így bőrös oldalukkal felfelé sütjük további fél órán keresztül.
10. Közben a bulgurt kis olajon megpirítjuk (vigyázva, hogy ne égjen oda), majd felöntjük az alaplével és 10-15 perc alatt fedő alatt megfőzzük, szűrjük és ehetjük:)
11. A lekvárt egy edénybe öntjük és a kakukkfűvel 5 perc alatt összeforraljuk.

Tálaláskor a bulgurra halmozzuk a kacsamelleket és a lekvárt. A bulgurt nyugodtan fűszerezhetitek, illetve gránátalmával összekeverve is isteni páros.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr345541080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása