HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.05.09. 08:07 NYAMMM

Zöldfűszeres vaj

Címkék: vaj kakukkfű snidling

Habár, már láthattátok róla a fotót az isteni expressz kenyérnél, azért gondoltam, hogy megosztom Veletek ennek is az elkészítését. Baromi egyszerű, természetesen ha időm engedi legközelebb én készítem hozzá a vajat is:) NY úgy elpusztította 2 nap alatt, hogy én csak kereshettem, amikor enni szerettem volna belőle...

Hozzávalók 200 g-hoz:
200 g jó minőségű vaj (a legjobb, ha saját magatok készítitek)
1 csokor metélőhagyma
10 szál kakukkfű
frissen őrölt bors

1. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.
2. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
3. A vajat villával (bátrabbak kézzel) összenyomjuk, majd hozzákeverjük a frissen őrölt fekete borsot is.
4. Jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral hengert formálunk belőle, körbetekerjük sütőpapírral és mehet is a hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen és persze, hogy összeérjenek az ízek. ( Alegjobb szerintem egy éjszaka neki, de 1 óra múlva is nyugodtan fogyasztható)

Nagyon nagy előnye, hogy rengeteg zöldfűszerrel lehet kombinálni és, még húsokra is nagy előszeretettel használjuk:)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr315541196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adél (Afraa) 2012.05.09. 12:36:45

Hmm, egyszerű és nagyszerű! Ki fogom próbálni :)

kamrapolc 2012.05.09. 13:56:13

Nálunk gyerekkoromban a petrezselymes vaj hódított. Ez is nagyon jól hangzik, és gyönyörűen néz ki :)

Vikvi 2012.05.09. 14:46:55

Nagyon klassz, imádom az ilyen vajakat!

Illéskrisz Konyhája 2012.05.09. 17:37:40

Én is csináltam ilyen fincsi vajat...még van belőle egy darabka..A kenyered nagyon guszta, ismét megcsodáltam! :o)

Lilla 2012.05.10. 12:08:30

Nekem is jöhetne belőle...:) A párom szülei most éppen kecskesajtot gyártanak ezerrel...:)

Nyammm 2012.05.10. 14:49:54

Úúúú a házi kecskesajt isteni lehet:)

Próbáljátok ki, szuper:) Ma megint készítek:)
süti beállítások módosítása