"Kókusz-sajt-kókusz-sajt" - ez a két összetevő járt a fejemben nap mint nap az Édességrajongók klubjának a születésnapi játéka miatt. Már megmutattam a kókuszos sajttortát, ami egy nagyobb változata ezeknek a miniknek, azzal a különbséggel, hogy ennek mangózselé van a tetején és számomra kedvesebb falatkák. Imádok desszertgyűrűt használni, így személyre szabottan készíthetünk önálló mini tortákat és szerintem mutatósabb némely desszert esetében. Minitortácskákra fel:)
Hozzávalók 8 darab (7cm átmérőjű) mini tortácskához:
110 g darált háztartási keksz
30 g holland kakaópor
60 g vaj
130 g nyírfacukor
2 ek vaníliás cukor (házi vagy bolti)
300 g mascarpone
1 dl kókusztej
3 tojás
25 g étkezési keményítő
150 g kókuszreszelék
Mangó-narancs zselé:
1 mangó
1 dl frissen facsart narancslé
20 g zselatin fix
1. A sütőt elmőmelegítjük 170 fokra, a desszertgyűrűket kivajazzuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
2. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel és a vajas kekszet egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk.
3. A keményítőt elkeverjük a kókusztejjel.
4. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítős kókusztejet, a mascarpone-t, a kókuszreszeléket és jól összedolgozzuk.
5. A masszánkat a letapogatott keksz rétegre öntjük.
6. Kb. 40-45 percig sütjük a megadott hőfokon, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni (ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, takarjuk le alufóliával).
7. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a zselét
8. A mangót megpucoljuk, kiszedjük a magját. Felkockázzuk, majd a narancslével összeturmixoljuk.
9. Hozzáadjuk a zselatin fixet és jól elkeverjük benne. Felhasználásig szobahőmérsékleten tároljuk.