Nagyon szeretem a pohárkrémeket. Egyszerű, mégis mutatós desszert, hipp-hopp elkészíthető és a lényeg, hogy akár azonnal kanalazható:) Egy hátránya van, ha vendégségbe viszem, a poharaknak annyi:) Régóta foglalkoztatott az őszi-mangó páros és hála az égnek a piacon megjelentek az első barackok és rám köszönt egy passiógyümi is. Kanalat a kézbe:)!
Hozzávalók 2 személyre (2 pohár):
1 mangó
2 őszibarack
1 passiógyümölcs (maracuja)
fél citrom leve
125 g mascarpone
1 lime reszelt héja és leve
2 ek porcukor (nyír, barna, nád, sima)
1 ek vaníliás cukor
1. A mangót elfelezzük az egyik felét apró kockákra vágjuk az egyik barackkal együtt.
2. A mangó másik felét a másik barackkal összeturmixoljuk a citrom levével együtt.
3. A mangós barackos turmixunkat összekeverjük a gyümölcsökkel.
4. A mascarponet egyneműre keverjük a lime héjával és a levével és a cukrokkal.
5. Tálaláskor a pohár aljába kanalazzuk a gyümölcsös részt, majd rá a mascarpone réteget.
6. A passiógyümölcsöt félbe vágjuk és a gyümölcshúst a pohárkrém tetejére kanalazzuk.
Nagyon könnyű, selymes, friss üdítő desszert. Mivel szeretem keverni a halmazállapotokat én keksszel ettem:) Millióféle gyümölccsel, zabpehellyel, csokoládékkal is variálható.