Nem is tudom mióta számolom vissza a napokat, hogy elkészüljön konyhámban az igazi amerikai palacsinta. Gyerekkorom óta kedvenceim közé tartozik A palacsinta...az egyetlen dolog, amit "bárhol-bármikor-bármennyit megeszem" persze nutellával vagy piros lekvárral töltve, így nem volt kérdés, hogy egyszer nálam is elkészül az amerikaiak reggelije. Nálam nem reggelire készült, ahogy a filmekben szokás, valamiért nem tudok egyszerűen korán étkezni...na meg, ha reggelizem akkor hajlamos vagyok utána végig enni a napot:) Tényleg, ti reggeliztek?:)
Ezt a szuper receptet még Flóránál láttam és régóta váratott magára, hogy elkészüljön, nem mellesleg Jamie Oliver receptje, akit meg ugye nagyon is szeretünk:) Annyit változtattam, hogy tettem egy kis nyírfacukrot a tésztába.
Hozzávalók 10-15 darabhoz:
120 g liszt
1 tk sütőpor
3 tojás
1,5 dl tej
1 ek. nyírfacukor
csipet só
olaj a sütéshez
lekvár, nutella, juharszirup
1. A tojásokat ketté választjuk.
2. A sárgájához hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a sütőport és simára keverjük.
3. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük vele, amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
4. A tojássárgájás masszába óvatosan beleforgatjuk a habunkat.
5. Forró olajozott palacsintasütőben 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Isteni volt a házi eperlekvárunkkal, meg nutellával:) Sajnos juharszirup nem volt itthon pedig azzal lett volna az igazi. Next time:) Ízre nekem egy kicsit fánkos volt, de annyit elárulhatok, hogy fog még készülni ilyen-olyan módon..............