Tinédzserkorom óta sajttorta imádó vagyok. Akkoriban mindig anyukámmal jártam bevásárolni, jajj úgy szerettem, teljesen más hangulata volt, mint most felnőtten:). Minden került a kosárba, mi szem szájnak ingere, de a favoritom a Corában kapható sajtsüti (Exquisa) volt. Még most is lehet kapni és csak ott! Ha tehetitek kóstoljátok meg:) Azt az ízt próbálom, mindig keresni, elkészíteni a saját sajtsütijeimben, de valahogy sosem sikerül otthoni körülmények között reprodukálni....valószínüleg az ízfokozók és különböző mesterséges adalékanyagok miatt, de nem baj, akkor is finom:) Na de ez már nagyon hajaz az eredetire mindenféle furcsaság nélkül:)
Hozzávalók egy 8 szuflé formához:
375 g Philadelphia krémsajt
50 g nyírfacukor
2 tojás
100 g szeder
100 g málna
1 lime leve
1 ek nyírfacukor
1 ek málnalekvár
vaj a forma kikenéséhez
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Keverjük simára a sajtkérmet, a tojásokat és a cukrot.
3. A szuflé formáinkat vajazzuk ki.
5. A sajtos masszánkat osszuk el a szuflé formákban (kb. 3/4-ig töltsük), majd mehet is a sütőbe. 30-35 percig sütjük.
6. Várjuk meg míg teljesen kihűl, szedjük ki a formából, de akár benne is maradhatnak, majd pakoljuk rá a friss gyümölcsöket.
Én a gyümölcsök felét összerottyantottam a cukorral, a lekvárral és a lime levével 3 perc alatt és ezt kanalaztam a tortára, majd erre rá a firss gyümölcsöket! Mennyei ízkavalkád:)
Ezeket a mini sajtsütiket a sajttortám alapján készítettem. Bármilyen gyümölccsel variálható a tetején.