Még mindig tanulás, tanulás hátán, de már nem volt szívem kihagyni még egy klasszikus keddet:) Rántott csirke. Rántott húsfélék közül számomra ez a favorit, frissen facsart citrommal és frissen reszelt parmezánnal a tetején. Lesz majd biztos borjú bécsi is, de mifelénk főképp szárnyasok repkednek a konyhában (csirke, kacsa, liba). Rengeteg minden beszámolni valóm van Nektek. Az elmúlt egy hétben két kezemen sem tudom megszámolni mennyi gasztrobloggert ismerhettem meg személyesen és felejthetetlen élmény volt, egyikőjüket pont ma:)! Majd mutatok Nektek fotókat a következő bejegyzésemben az 5-ös gyakorlati vizsgámmal egyetemben, de most csirkézünk:)
Hozzávalók 2 személyre (4-6 szelet rántott csirkemellhez):
1 egész csirkemell
só
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
1. A csirkemellet hideg vízzel megmossuk, megtörölgetjük, majd szeleteljük.
2. A szeleteket sózzuk.
3. Panírozunk. A csirkemellek mindkét oldalát először lisztbe, majd a tojásba végezetül pedig zsemlemorzsába hempergetjük.
4. Bő forró olajban kisütjük.
Citromot facsarunk rá és megszórjuk frissen reszelt parmezánnal. Egyszerűen ennyi.