HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.01.23. 10:03 NYAMMM

Mézeskalácsos sütinyalóka - Cake Pops

Címkék: édes étcsokoládé mézeskalács cake pop

Téli időszámításom egyik legjobb vívmánya lett ez a sütinyalóka. Egyszerűen abbahagyhatatlan. Még a Food Show-ra készültem vele, de végül nem ő lett a választott desszert. Biztos akad nálatok is maradék mézeskalács, de ha nem, ezért még sütni is érdemes!:) Tudom, mostanság nagyon menő cake pop-okat gyártani, de nekem nagyon bejön. Pici, színes kis falatok, gyerekeknek-felnőtteknek tátva marad a szája, millióféleképp lehet variálni és nem utolsó sorban baromi mutatós:) Korábban készült répatortás változat több színben is. Hajrá indulhat a gyártás, de vigyázat nagyon gyorsan fogy!
Hozzávalók 24 darab sütinyalókához:
400 g darált mézeskalács
30 g puha vaj
200 g Philadelphia krémsajt
40 g porcukor
200 g jó minőségű étcsokoládé
díszítésnek: szórócukrok, darált mézeskalács
hurkapálca/nyalókapálca
hungarocell
Mézeskalács (Alaprecept Mohától. Tökéletes, én mindig ezt használom.)
Hozzávalók (20 db-hoz)
250 g liszt
50 g barnacukor
10 g szódabikarbóna
30 g vaj
125 g méz
1 db tojás
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 tk őrölt fahéj
3 ek víz

Mézeskalács:
1. A mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát és a fűszereket.
3. Közepébe ütjük a tojást, majd hozzáadjuk a mézes keverékünket, a vizet és kézzel jól összegyúrjuk. 4. Letakarva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
5. Másnap a hűtőből kivéve lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk és 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat. 6. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Cake pop:

1. A darált mézeskalácshoz hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a porcukrot és jól összedolgozzuk. Egy masszív, tömör, jól formázható masszát kell kapnunk.
2. Hűtőbe tesszük 20 percre. Addig előkészítjük a hungarocellt és a hurkapálcákat, illetve helyet a hűtőben.
3. A masszánkból tetszőleges nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel (akkorát, hogy a pálcánk elbírja és ne repedjen szét rajta, illetve csússzon le róla), mindegyikbe egy-egy hurkapálcát szúrunk és visszatesszük a hűtőbe őket.
4. A csokoládé 2/3-át megolvasztjuk, majd amikor már felolvadt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a maradék csokoládét. (Nem vagyok egy nagy bonbon készítő, de annyit már nagyjából megtanultam, hogy ez a lépés azért fontos, mármint a csokoládénak a temperálása, hogy szép fényes, roppanó burok vegye körül a sütinket)
5. Amint ezzel megvagyunk elővesszük a sütinyalókákat a hűtőből és egyesével belemártjuk, vagy kanál segítségével bevonjuk a sütijeinket az étcsokoládéval. 
6. Még mielőtt a csokoládé megdermedne szórjuk le tetszés szerinti szórócukorral (én mézeskalács morzsával készítettem itt) és szúrjuk vissza a hungarocellbe őket. Nekem szépen megdermedtek szobahőmérsékleten is (kb. 10-15 perc), de a hűtőbe is visszatehetjük mártogatás után őket.

Lehet is osztogatni a nyalókákat!:o)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr475541090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktória Bori 2013.01.23. 21:12:14

Finom lehet és mutatós. Divat, nem divat én is szeretem őket. :)

Illéskrisz Konyhája 2013.01.24. 06:20:38

Mézesem már nincs... De ez nagyon guszta! A lányom hogy örülne neki...

Nyammm 2013.01.24. 11:39:03

De jó Viki, akkor már ketten vagyunk:)

Krisz, ki ne hagyd! Jól jön az a mézes még márciusban is:)

warrior_e 2013.02.01. 20:02:06

Szia Nyamm,
kisfiam szülinapjára most készítem a "nyalókákat", úgyhogy a sikerről még nem tudok beszámolni.....
nem tudom veled vagy mással előfordult-e, hogy a gombóc már a pálcikán volt és szétesve lehullott. Mondjuk csak 2 db a 20-ból...remélem a többi nem lesz "öngyilkos" :-D

Nyammm 2013.02.01. 20:09:31

Jajjjaj persze, az első kísérletnél nekem is előfordult ilyen eset! Azt figyeltem meg, ha kisebb golyókat gyártok, akkor elbírja a súlyát, illetve a pálcikát is bemárthatod előtte az olvasztott csokoládéba, és így ráhúzni a golyót a pálcára:) Ezáltal a dermedt csoki is megfogja az alját. Remélem sikerülni fog! Boldog születésnapot a kisfiadnak:) Majd számolj be, hogy sikerült végül:)
süti beállítások módosítása