HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.03.14. 14:06 NYAMMM

Zsákban sült medvehagymás tengeri halfilé balzsamecetes sült zöldségekkel

Címkék: gyors medvehagyma főétel zöldségek no cukor tengeri hal könyű

Már most imádom a halakat! Ha én ezt előbb tudom, hogy ilyen hamar elkészülnek és ennyiféleképpen tudom variálni őket, akkor már hallal a számban születek. haha. na jó, azért ennyire nem:) A szürke, esős idő ellenére ma valahogy mégis borúra derű érzésem van, valahogy megnyugtat:) Lehet, hogy ez is a halacska oka? Mindegy is, halra fel!:o)
Ja és mától tudtok követni instagram-on is napi szinten, mindenféle egyéb itt nem megjelenő történésekkel, kulisszatitkokkal:) @nyammmkitchen

Hozzávalók 2 személyre:
halfiléhez:
500 g friss tengeri halfilé (már amennyire itthoni keretek között lehetséges) 
8 levél medvehagyma
4 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
40 g vaj
1 dl száraz jó minőségű fehér bor
fél citrom leve
körethez:
300 g karotta
200 g ceruzabab
30 g vaj
2 ek balzsamecet
1 ek szójaszósz
só 

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Sütőpapírt készítünk elő a kis zsákjainkhoz. Méretre szabjuk, hogy a filékkel töltve kis zsákjaink legyenek.
2. Amennyi halfilénk van, annyi kis halas zsákot készítünk (vagy egy tepsiben is megsüthetjük az egészet fóliával letakarva)
3. A halfiléket sózzuk, borsozzuk.
4. A zsákok aljába medvehagyma levelet teszünk, kis vajat csipkedünk rá, majd az egészet lefedjük a halfilénkkel, végül fokhagymagerezd szeletekkel is megpakoljuk.
5. A citrom levével, majd a fehérborral is meglocsoljuk, összezárjuk a sütőpapír zsákunkat és mehetnek is a sütőbe. Ezt az eljárást posírozásnak hívják, mivel alacsony hőfokon, savas közegben sül a halunk. Ez azért jó, mert a savas közeg hatására a filénk nem fog szétesni, mikor tálalunk:). Miket tudok mi?!:) Naná, hosz ezt húztam szakács vizsgán:)
6. 15 percig ezen a hőfokon posírozzuk, majd a hőfokot felemeljük 200 fokra, kinyitjuk a zsákot (vagy levesszük az alufóliát a tetejéről a tepsinek) és 5 percig pirítjuk  a filéket.
7. Közben a zöldségeket vajon megpároljuk, majd mikor már majdnem puhák sózzuk, meglocsoljuk a balzsemecettel és a szójaszósszal és 5-10 perc alatt összepirítjuk őket. Akkor jó szerintem, ha már kissé karamellizálódnak a zöldségek:)

Természetesen ezerféleképpen tölthetitek ti is a kis zsákjaitokat. Igazi mennyei manna, még másnap is:)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr315541073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szofi 2013.03.14. 15:43:38

Anyukám, nagyon sok halacskás étek ússzon be, mert mi Zével imádjuk!!!

Nyammm 2013.03.14. 16:02:14

akkor mindenképp úszkálni fognak fel s alá:)
süti beállítások módosítása