Nagyon szeretem a "rakottas" ételeket (gyors, könnyű, finom) nyílván a legeslegkedvencebbikem a rakott krumpli, de mivel most burgonyát nem igazán eszem, felturbóztam a "Csőben sütött karfiolomat" tojással és virslivel. Hű, micsoda ötlet:) haha. Annyit elárulok, hogy finom volt, én pusztítottam el egyedül több részletben és állandó vendégem lesz az asztalon:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 karfiol
6 tojás
4 szál baromfi virsli
500 ml tejföl (vagy még több, az nem baj:))
só
1. A karfiolokat rózsáira szedjük, majd hideg sós vízben feltéve, 10-15 perc alatt majdnem puhára főzzük.
2. Közben a tojásokat is megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
3. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
4. A karfiolokat egy jénai tál aljába rakosgatjuk, megkenjük tejföllel, rákarikázzuk a tojásokat és a virsliket, majd végül lefedjük a tetejét tejföllel.
5. 20-25 perc alatt összesítjük, míg meg nem pirul a teteje.
Plusz tejföllel, uborkával, csalamádéval tökéletes:) Természetesen variálhatjuk, hogy a tejfölt is fűszerezzük (bors, fokhagyma, pesto), következő alkalommal kipróbálom:)