Málna - csokoládé egy igazi szerelem páros, nekem biztosan. Egyszerűen annyira nagyszerűen passzolnak egymáshoz, hogy arról már írnom is nehéz:) Torta, fagyi, csokoládé, puding...tényleg minden formában verhetetlen, persze csak az eper-rebarbara után:) Aki szereti kényeztetni magát igazi csokoládéval és hozzá még egy kis fanyarkásan édes málna ízt is érezni, na az annak az illetőnek a desszertje! Szuper vendégváró és még a hűtőben is eláll:) Kifőztük májusi számából is letölthető sok-sok recepttel együtt:)
Hozzávalók 6 személyre:
150 g fagyasztott/friss málna
125 g étcsokoládé (60% kakaótartalmú)
300 ml tejszín
1 tk vaníliakivonat
4 tojássárgája
3 ek nyírfacukor
kakaópor, friss málna a díszítéshez
1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
2. A szuflétálkákba szétosztjuk a málnát.
3. Közepes lángon a tejszínt a csokoládéval összeolvasztjuk, majd hozzá öntjük a vanília kivonatot is és hűlni hagyjuk.
4. Egy spatulával a tojássárgákat összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a csokoládés keverékünkhöz és egyneműre keverjük.
5. A masszánkat igazságosan elosztjuk a szuflétálkákba. A szuflétálkákat egy magas falú tepsibe rakosgatjuk.
6. A tepsit megtöltjük forró vízzel úgy, hogy a szuflétálkák feléig érjen.
7. 20-25 perc alatt megsütjük, hagyjuk hűlni, majd lefedve hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát.
8. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd megszórjuk kakaóporral és friss málnával díszítjük.
Mennyei málna:)