Amióta megláttam a Gyömbér oldalán ezt a brownie-t kínzott a vágy, hogy elkészítsem. De ebben a nagy melegben csak húzódott a készítése egészen tegnapig! Légkondi, sütő beizzítva és el is készült torta illetve kocka formában is minimális változtatással. Ellenálhatatlan, mennyei darab, belül ragacsos, folyós, kívül enyhén roppanós! Kötelező. Köszönöm a receptet:) A sütő begyújtásának a nyomós oka a barátnőm mai felejthetetlen szülinapja:) Sok-sok boldog TE napot itt is Zsófikám ezzel a virtuális tortával, kívül-belül csokis hihi:o) Az eper-feketebors ötlet egy kedvenc ízesített üdítőm miatt jött:)
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához vagy 20x30 cm-es tepsihez:
150 g étcsokoládé (min.60%)
150 g tejcsokoládé
230 g vaj
300 g nyírfacukor
4 tojás
150 g teljeskiörlésű tönköly búzaliszt
50 g holland kakaópor
250 g eper
1 kk durvára tört feketebors
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A csokoládékat, a cukorral, a feketeborssal és a vajjal összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
3. Közben a lisztet és a kakaóport összekeverjük
4. A tojásokat egyesével hozzákeverjük az olvadt masszánkhoz.
5. A lisztes keverékünket is beleforgatjuk a masszába.
6. Az eprek felét szeletelve vagy akár egészben is hozzákeverjük, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük.
7. A tetejére az eprek másik felét szeleteljük.
8. 30-40 percig addig sütjük, amíg egy kis roppanós réteget nem kap, de a közepe folyós maradjon:)
Következő próba a málna lesz! Érdemes dundibb kockákat sütni, mert úgy lesz igazán krémes, ragacsos:)