HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.03.30. 11:47 NYAMMM

Kacsacomb mézes-chillis-vérnarancsos pácban rozmaringos naranccsal és burgonyapürével

Címkék: burgonya hús narancs tejföl gyömbér chilli kacsacomb vérnarancs

Ha nálunk kacsa van a háznál, akkor az pácban van, mert NY kedvence, igen, minden ami Kacsa:) Leginkább kacsamell készült eddig házunk táján, túl nagy kihívásnak tűnt a combja számomra, na meg édesanyáink combjaival sem mertem szembe szállni, mert azok aztán ott vannak a szeren:) Nagymamámtól viszont kaptam 4 db igazi háztáji kacsacombot, úgyhogy kénytelen voltam kutakodni, olvasgatni mi fán terem ez a kacsacomb. Lila füge könyvéből találtam egy nagyon szimpatikus narancsos kacsacomb receptet és azt variáltam át a mi ízvilágunkra, illetve annak függvényében ami otthon volt:) Ez sült ki belőle:)
Hozzávalók 2 személyre:
Kacsacomb
2 kacsacomb
1 vérnarancs frissen reszelt héja és kifacsart leve
1 citrom frissen reszelt héja
4 cm frissen reszelt gyömbér
1 tk őrölt chilli
2 ek méz
1/2 dl édes rosé bor (lehet fehér is)
frissen őrölt fekete bors

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A kacsacombokat megmossuk, megtöröljük, átlósan beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne vágjunk bele)
3. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
4. Egy száraz serpenyőben közepes lángon sütjük a combokat bőrös oldalukkal lefele fordítva, amíg pirulni nem kezdenek (kb. 5 perc). Majd megfordítjuk és újabb 5 percig pirítjuk.
5. A citrusok héját összekeverjük a gyömbérrel, a chillivel és a mézzel.
6. A combokat bőrös oldalukkal felfelé fordítva egy tepsibe tesszük és a citrusos pác felével megkenjük azokat és 20 percre sütőbe toljuk.
7. A vérnarancs kifacsart levét összekeverjük a borral.
8. Kivesszük a combokat a sütőből, meglocsoljuk a vérnarancsos-boros keverékkel és alufóliával letakarva visszatoljuk a sütőbe minimum 70 percre (addig amíg teljesen megpuhulnak a combok).
9. 70 perc elteltével levesszük a fóliát , rákenjük a citrusos pác másik felét és 20-25 percig tovább sütjük, hogy szépen megpiruljon a teteje. (Akkor lesz tökéletes, ha a hús elválik a csonttól)

Burgonyapüré
500 g burgonya
20 g vaj
4 ek tejföl

1. A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk és kockára vágva hideg sós vízbe tesszük és megfőzzük.
2. Ha már megpuhultak (villával ellenőrizzük), leszűrjük és még forrón rádobjuk a vajat, amit krumplinyomóval jól eldolgozunk a burgonyákkal.
3. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk és az egészet egyőtt simára keverjük.

Rozmaringos narancs
2 narancs
1/2 szál rozmaring (15 levél)

1. A narancsokat megpucoljuk, a gerezdeket kockára vágjuk.
2. Egy edényben összefőzzük a narancsdarabokat a rozmaringgal. (kb.15 perc alatt)

Nagyon jól passzol a chillis-mézes-citrusos ízvilág, a friss kissé kesernyés narancs szósszal. Mindenképp megér egy próbát:) Nálunk a következő 2 darabból is hasonló ízvilág fog kisülni, mert NY megnyalta ám mind a tíz ujját, a burgonyapüré selymessége pedig elengedhetetlen hozzá:)


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr805541232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika 2012.03.30. 13:42:57

nagyon guszta, nálunk is nagyon megy a kacsa:)

Nyammm 2012.03.30. 19:13:38

helyes:) Én nem voltam annyira oda érte, de eeeez?:)

Böbe 2012.03.31. 08:49:13

Nagyon guszta!Mi is szeretjük nagyon:)

Adél (Afraa) 2012.03.31. 12:47:58

Ó, Istenem! Hát miket csinálsz Te? Ez valami fantasztikus!!!!

Nyammm 2012.04.01. 13:20:48

De jó Böbe, próbáljátok is ki:)

Köszönöm Adél:)A bonbon világodra ugyanezek a jellemzők illenek:)
süti beállítások módosítása