HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.03.31. 18:34 NYAMMM

Chillis garnéla rák spaghetti bundában fa nyárson

Címkék: gyors fokhagyma szójaszósz garnéla chilli spaghetti

Jajjjajj bepötyögő gépem hiányában a múltból dolgozom most, de ez nem jelenti azt, hogy nincs főzőcske. Millió ötletem várat magára, szűk keresztmetszet a fény (ami ugyebár csak nappal van) és a gépem hiánya. Fogadalmat tettem, hogy mostantól csak fényben fotózok, mert annyival kívánatosabbak és élethűbbek az ételeim, tehát tényleg olyanok mint valójában. Ez még egy esti sorozat fázisfotókkal, de így is kelendő:) B jött falatozni hozzánk és ez volt a vendégváró falat. A jó hír ennek az ételnek a kapcsán, hogy ezzel kerültem be a Gasztropárbajra, ugyanis Fűszeres Eszter kiválasztott, hétfőn indul a felvétel:) Nagyon izgulok, majd hozok képeket és természetesen beszámolót:) A másik jó hír, hogy B most hívott, hogy vett friss garnélát és most fogja otthon megcsinálni magának, mert nagyon ízlett neki:) Úgyhogy hajrá, mivel többetekre nem tudok itt főzni, próbáljátok ki, mert az tuti, hogy nem egyszer fog asztalra kerülni:)
Hozzávalók 2 személyre (fejenként 2 nyárs):
12  friss garnéla (30/40)
200 g spaghetti
1 tk őrölt chilli
3 gerezd fokhagyma
szójaszósz
olívaolaj

1. A rákokat megmossuk és először is előkészítjük a tűzdelésre. A rák pucolása nem nagy ördöngősség, bár gyomor kell hozzá legalábbis nekem első alkalommal kellett:) Most már sitty-sutty kés nélkül csinálom az egész műveletet:) Tehát a rák pucolásának fázisai:
A. Itt még egészben
B. Éles késsel levágjuk a fej végződésénél a fejet, majd a farkát is:
C. A páncélját úgy tudjuk leghatékonyabban eltávolítani, hogy a lábait kézzel vagy késsel megfogva kitépkejük és végül a páncélból kifordítjuk a rák húsát ügyelve arra, hogy egyben maradjon. Így ni:
D. Már csak egy dolgunk maradt, a végbél vezeték eltávolítása, mely a rákok hátán fut végig. Vannak olyan fajták, amelyekkel nem kell nagyon bíbelődni, ezek a nagyobbak, viszont vannak a kisebb rákfélék, melyek nagyon koszosak, sok a "pucolni" való:) Tehát érdemes nagyobbat választani. Szóval egy éles késsel 1 mm mélyen bevágjuk a rák hátát és már látni is fogunk egy fekete dolgot, amit késsel vagy kézzel megfogva szépen kihúzunk. Ha így nem menne, akkor is hideg víz alá tartva ki lehet mosni belőle a csúnya részeket:) Ezennel rákunk készen van a tűzdelésre:)
2. A megtisztított rákokat ezután felszúrjuk egy fa nyársra.
3. Közben a spaghettit "al dente" szigorúan 8 perc alatt kifőzzük (forrásban levő sós vízbe tesszük). Akkor jó, ha a vízből kivéve a fülünknél széthúzunk egy szálat és roppan, amikor elszakad. 
4. Ha készen van leszűrjük. Amint kihűlt a ráknyárskat körbetekerjük spagettivel.
5. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, beleszórjuk a chillit, a fokhagymákat szeletekre vágva és kisütjük benne a nyársakat. Mindkét oldalát 4-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Szójaszósszal és citrommal tálaltam. 

Hétfőtől remélhetőleg videón is láthatjátok a készítését, drukkoljatok és szavazzatok majd, mert rám fér:)




13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr475541230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika 2012.03.31. 21:16:35

Nagyon ínyemre való falat:) Mi az a Gasztropárbaj és hol lehet majd nézni (online esetleg? mert itt nincs magyar TV):)

Szofi 2012.03.31. 23:25:07

Kreativitásod határtalan, ez valami őrült jó!Erika kérdése engem is érdekel, nálam sincs magyar TV:)

Nyammm 2012.03.31. 23:37:13

Jajj, de feldobtátok az estém:)Köszönöm:) Két neves gasztoblogger (Lila füge és Fűszeres Eszter) csapatába lehetett bekerülni, és Fűszeres Eszterrel fogok párbajozni a Füge csapat ellen. Internetes videón lehet majd szavazni a facebookon:) Küldök majd linket, ahol esetleg megtudod majd nézni a videókat Erika és remélem te is tudsz drukkolni:). Szofi te meg majd úgyis elsők között értesülsz facebookon:) Mi van már az ujjaddal várom a sütiket:)

trollanyu 2012.04.01. 00:14:37

A rákocskákat én is nagyon szeretem:) A tisztítást Aranyemberemre szoktam bízni, így könnyű, ugye:) Nagyon különleges és ötletes ez a spagettis nyárs, mindenképpen raktározom az ötletet:)Drukkolok neked a párbajon, bár nekem sincs róla fogalmam,mi az:)

Erika 2012.04.01. 00:19:32

Ok, szuper várom a linket mindenképpen, nem vagyok fent Fácsén de férjem nevében fellépek majd és szavazok:D

kamrapolc 2012.04.01. 09:33:15

jujj de jó! szuper!!! :) nagyon gratulálok, és persze drukkolok, szavazok :))) haaaaaajrááááá!

Nyammm 2012.04.01. 13:21:31

Juhuu, köszönöm Nektek kamrapolc és Erika:)

Petra 2012.04.01. 20:43:55

Drukkolok neked feltétlenül! A rák szuper ötletes. Az ellenfélnek esélye sincs. :)))))

kamrapolc 2012.04.02. 13:14:11

ha a sok elfoglaltságod mellett még lesz időd, meghívtalak egy kis húsvéti játékra ;)

Nyammm 2012.04.02. 13:56:25

De jó Neked trollanyu, hogy ilyen segítő kéz van a konyhában:) Majd írok a párbajról:)

Nyammm 2012.04.02. 13:57:13

Köszönöm kamrapolc:) Igyekszem-igyekszem tervek már vannak már csak meg kell sütni-főzni:)

TeaRoom 2012.04.05. 11:47:57

Hű ez nagyon extra, és isteni lehet!

Kriszta 2012.04.11. 18:13:41

Nagyon jó kis recept. Gratulálok hogy bekerültél a Fűszeres csapatba. Drukkolok és szavazok.
süti beállítások módosítása