HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.06.18. 12:48 NYAMMM

Padlizsánkrém

Címkék: könnyű gyors padlizsán dip

Beköszöntött a kánikula és nagyon félek mi lesz itt nyáron sütés-főzés terén, hiszen a mi kis konyhánk szellőztetésileg nincs felkészülve erre a hőségre:) Sajnos se kert, se erkély, így amikor csak lehet "menekülünk" a szabadba. Ezt  a hétvégi eltűnéseim is mutatják:) Mostanság vagy reggel, vagy késő este készülnek a gyors, nem túl sok hővel járó ételek. Természetesen piacon jártam, így megpillantva a padlizsánokat, egyből tudtam, hogy ez kell nekünk ebben a forróságban. Igazi hűsítő, könnyű nyári étek:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 padlizsán
1/4 vöröshagyma
2 fokhagyma
1 ek mustár
1 ek tejföl
fél citrom leve
frissen őrölt bors

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és 25-30 perc alatt a héj feketedéséig sütjük őket (néha forgatjuk, illetve villával megszúrjuk, hogy a levegő kijöjjön belőle).
3. Hűlni hagyjuk, majd botmixerrel a hozzávalókkal együtt összeturmixoljuk.

Hidegen, firss paradicsommal, bazsalikomlevéllel, piritóssal a legfinomabb:) Néha keverek bele mascarpone-t, vagy ricottát, úgyis eteti magát, de így natúran a padlizsán "natúr" ízével verhetetlen!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr735541169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adél (Afraa) 2012.06.18. 12:58:05

Jajj, nagyon szeretem én is (egy kis mézzel megbolondítva).
Úú, jól meg is kívántam, nyelek itt nagyokat :)

Erika 2012.06.18. 13:28:40

de jó nektek! inkább élvezd ki a nyarat, igazad van hogy nem főzöl annyit:) jól néz ki ez a padlizsánkrém!

kamrapolc 2012.06.18. 13:46:03

el tudnám nyammmolni ;)

bonillo 2012.06.18. 14:04:57

ezt én is el fogom készíteni:)

Nyammm 2012.06.18. 22:17:09

Adél, még sosem próbáltam mézzel, de most bogarat ültettél a fülembe:)

Bonillo, készítsd bátran, ha esetleg elkészül küldhetsz róla fotót is:)

Köszönöm lányok:)

Vikvi 2012.06.18. 23:23:40

Ez nagyon nagy kedvencem, isteni lehet :)

Hani 2012.06.19. 01:11:58

Na, a padlizsánkrémről van egy történetem... A párom nagy kedvence, azelőtt nem készítettem, aztán Stahl receptje alapján megcsináltam nagy izgatottan (ennek már sok-sok éve)... végül dühömben egy "bizonyos" helyen végezte. Hát, nem ízlett neki az a verzió:-))))! Megpróbálom majd a Tiédet! Puszi!

Okki 2012.06.19. 09:33:15

Minden nap megtudnám enni a padlizsánkrémet. Nagyon szeretem, főleg majonézzel! :)
süti beállítások módosítása