HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.06.22. 11:09 NYAMMM

Az igazi lángos 1957 óta:) - In memoriam Lehel piac

Címkék: lángos könnyű kelt tészta

Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom a lángost. Én még nem ismertem senkit, aki ne szeretné. Most igazi családi "hagyomány" titkot osztok meg Veletek:) Még nem tudhatjátok, de én egy "pék" családból származom (hiába, ez nem látszik azon, hogy az én élesztőim sosem futnak fel:)). Nagyszüleimnek pékségeik voltak, de bizonyos okoknál fogva anno meg kellett tőlük válni (államosítás). Így történhetett meg az, hogy 1957-ben az akkori Lehel téri piacon nagypapámnak egy bodegája lett és így elkezdődhetett a nagy "lángos gyártás":) Apukám és anyukám is a család többi tagjával heti 15.000 darab lángost sütöttek le (most számoltuk ki, rosszabb napokon csak 2 ezer darab ment el:)). Belegondolni is brutális ebbe a mennyiségbe, hát igen, akkor pörgött a lángos biznisz:) Én is sokat tengtem-lengtem gyerekkoromban ott, biztos ezért is szeretem nagyon a piaci forgatagot, bár akkor még a lángos készítés rejtelmei nem nagyon mozgatták meg a fantáziámat, inkább csak falatoztam:) Habár szüleim már nem sütik a bodegában az isteni lángosokat, otthon nagyon gyakran készítenek nekünk, természetesen az IGAZI RECEPT szerint, amit nagypapám készített a családban először 55 évvel ezelőtt. Akárhányszor újra készül otthon, mindig újra gyereknek érzem magam:)! Nagyon köszönöm ezt a sok-sok finom lángost:) És akkor a recept, amit a tegnapi napon végre elsajátítottam (lehet, hogy máshol is rábukkantok már erre az összetételre, az igazat megvallva sosem kerestem, hisz nekem ez az etalon:)
Mi otthon mindig kisebb ducikat készítünk, mert nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz):
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat  felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztábol a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni.
6. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
7. Utána tetszőleges méretű gömbőcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.
9. A gömbőcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
A második kelés után  a tésztánk
Gömböcök
Formázás
Sül a mini lángos:)
Millió ízzel lehet variálni, nekem mégis a kedvencem a fokhagymás-sajtos-tejfölös. Ugye emlékeztek a fokhagymás-olajos cuccra, amit rákenhettek a bodegáknál a friss, meleg puha lángosra?

Fokhagymás olaj:
Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj

1 dl langyos víz

1. A fokhagymákat fokhagyma nyomóval össze zúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

Aki szereti a lángost, annak kötelező elkészíteni, hisz nem nagy ördöngősség. Aki előbb szeretné megkóstolni, az megteheti a Lehel csarnokban, hisz még családunk egy része nap mint nap ott eteti a népet a tökéletes lángossal:) Köszönöm apukámnak a receptet:)

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr305541166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mozzarelli 2012.06.22. 12:20:00

Jesszusom!!! Köszi!!! Ennek most nagyon örülök!Igazi lángosos csaj vagyok!! A LÁNGOST egyszerűen megunni nem lehet!! De manapság, sajnos ritkán lelek rá finom lángosokra! Általában a Pesterzsébeti piacon (most hirtelen nem jut eszembe a piac neve) szoktam egy kis bodegában lángosozni, ott egészen finom lángost sütnek, és nekem is a sajtos-tejfölös a kedvencem. Ott még csurgatnak rá olajos fokis löttyöt...:))
Nyári szezonban a Balatonon hajkurászom az igazi lángosokat, de nem mindig járok sikerrel..:((
Ezek a lángosok viszont szuperül néznek ki, megvan hozzá a kellő 'műhelytitok' simán megennék most egyet! :D

Böbe 2012.06.22. 12:20:20

Nagyon guszta lett! Imádjuk mi is nagyon,igy is úgy is.:))

Erika 2012.06.22. 13:05:37

De jó, köszönjük hogy megosztottad velünk ezt a titkos családi receptet. Örömmel olvastam a történetét is!:) Imádom a lángost, nekem is a sajtos-tejfölös a kedvencem. Régebben az újpesti piacon ettünk finomat, igazi tollecsettel kenték rá a fokhagymás löttyöt:) Jaj de megkívántam...

kamrapolc 2012.06.22. 13:30:38

Köszönet az egész családnak! :)))

Nyammm 2012.06.22. 15:38:49

Mozzarelli, örülök, hogy te is lángosos csaj vagy:) Imádom:)

Köszönöm, Böbe:)

Köszönöm Erika, jó érzés megosztani így Veletek ilyen titkokat:)

Köszi kamrapolc:)

Chef Viki 2012.06.22. 18:42:42

Jaj de drága vagy, hogy elárultad a titkot! Köszi neked is, apukádnak is :-)

Imádjuk mi a jó lángost! És pont így szeretem én is, ilyen ducin, ne legyen ropogós, papírvékony közepe, és sok tejföllel, sok sajttal, egye fene, sok fokhagymával :-)))

chriesi 2012.06.22. 18:46:14

Ezt aztán ki nem hagyom!!! Mmmmmmmmmmm.....!!!

Vikvi 2012.06.22. 22:55:47

Isteni lehet, imádjuk a lángost. Nálunk Anyósom a fő lángos sütő :)

Lilla 2012.06.24. 16:34:51

Hmm igazán guszta lett, még sosem készítettem, de ki fogom próbálni.

Szofi 2012.06.25. 14:19:50

Na vééééégre már!:))))A lángos tökéletes, a sztori pedig nagyon szívet melengető:)

Nyammm 2012.06.25. 14:58:28

:) Köszönöm lányok:)

Flóra 2012.06.26. 10:28:03

Köszi a lángos receptet! Gyönyörű lett, és a sztori is érdekes.:))

Bence/Emoke 2012.07.14. 16:58:06

Nálunk is elkészült! Iszonyat finom!! Ajánlom mindenkinek! És szüleidnek ezer köszönet!!! :)

Katucikonyha, 2012.07.23. 16:33:24

Ééééés, jelentem, nálunk is elkészült vasárnap reggel, fokhagymás tejföllel és sajttal, egy óra volt az egész és pikk-pakk elfogyott! Király, egy élmény volt! Köszönjük!

Nyammm 2012.07.24. 09:36:45

Jajj de örülök Katuci! Küldj róla fotót ha van:) Holnap küldöm a SAD-ra a jelöltemet:)

Doctor Pepper 2012.07.26. 10:01:48

köszi szépen, príma lett. csókoltatjuk a családodat.:) http://www.csakapuffin.hu/2012/07/langos-olyan-mint-strandon.html

Nyammm 2012.07.26. 10:20:56

Nagyon örülök, köszönöm, átadom nekik:)

duende 2012.07.30. 11:31:27

Épp most dagasztottam be, köszi szépen a receptet. Kíváncsi vagyok, milyen, mert eddig én a kefíres lángost sütöttem, az is nagyon finom.
(Csak egy észrevétel: nekem nem volt elég a 3 dl víz a tésztához. Kőkemény tésztát kaptam, annyira, hogy a liszt egy része szárazon is maradt, nem volt elég még a kemény tészta összeállásához sem a 3 dl víz. Körülbelül 1 dl vizet még bele kellett dolgoznom, hogy lágy, ragacsos legyen a tészta, olyan, amilyennek leírtad és ami a képen is látszik. Már többször jártam így egyébként kenyér-receptekkel, (Limarásakkal is) és az a gyanúm, hogy a Tüskeszentpéteri liszt sokkal több folyadékot vesz fel, mint a többi.)

Nyammm 2012.07.30. 11:50:08

De örülök duende:) Kiváncsi vagyok, neked is ízleni fog -e. Én még sosem próbáltam a kefírest, mindjárt megkeresem nálad és én is kipróbálom azt a fajtát. Nekem elég szokott lenni ez a vízmennyiség, kipróbálom majd a te fajta liszteddel is, amint hozzájutok:)

duende 2012.07.30. 17:33:48

Isteni volt a lángos, köszi mégegyszer! :) Tényleg olyan, mint gyerekkoromban a strandon. Azt tudni kell, hogy itt Egerszegen nagymamik sütötték a strandon a lángost, és annyira finom volt, hogy a városban mindenki a strandra járt lángosért. A bodega amiben sütötték, nyitva volt az utca felől is. Annyira ment, hogy mindig 3-4-en sütötték egyszerre. És valami isteni volt.
Na ez pont olyan. :)

Mézesélet 2012.07.30. 20:34:21

Én is elkészítettem. A megadott recept úgy ahogy van tökéletes, semmit se változtattam rajta. Köszönjük a családi receptet kedves Nyammm!
http://mezeselet.blogspot.hu/2012/07/a-langos.html

Bence/Emoke 2012.07.30. 20:37:46

Én is megírtam a posztot, köszönjük. Nem hiszem, hogy más recepttel fogok próbálkozni. ;)
http://balhetterem.blogspot.hu/2012/07/a-langos.html

Nyammm 2012.07.30. 22:28:06

Duende ez a legnagyobb dícséret:) Köszönöm:)

De örülök Mézi:) Jó falatozást Nektek:)

Köszi Emőke, nagyon örülök:)

Mindenkinek lángost:D

an-ka 2012.08.03. 13:03:22

Meg szeretném köszönni ezt a jó kis receptet!!Tökéletes :) Kint lett sütve tárcsán, pillanatok alatt elkészült a dupla adag is és utána ugyan olyan gyorsan el is tüntettük a hasunkba :)
Örülök hogy rátaláltam az oldaladra nagyon szép igényes
köszi

Nyammm 2012.08.03. 13:28:05

Kedves an-ka! Én köszönöm a visszajelzésedet, az ilyenekért látom érdemesnek megosztani az elkészített finomságaim:) Köszönöm a szép szavakat! Ha esetleg készítettél róla fotót, küld csak el nekem és felkerülhetsz TE is a TI is nyammmogtokba:) További jó sütést-főzést kívánok virtuálisan együtt:)

Anonymous 2012.08.04. 05:20:07

Köszönöm. Azért elmondom, agy a XI ker. Bertalan Lajos utcában van a Borpatika. Ott is isteni lágost tudnak ám sütni. A konyhájuk egyébként is kitűnő. A bor is jó minóségű. az árak is elfogadhatóak.

kismazsi 2012.08.05. 12:07:33

Kedves Nyamm!
A lángos a család egyik kedvence, s van is egy jól bevált kefiresem!De mivel rábukkantam az általad közzétett receptre, gondoltam ezt mindenképp ki kell próbálnom!! Hát gratulálok!! A család megint elégedett volt, befaltak mindent, még a szomszéd is csak hajlongott a kóstolóért! 1-2 db maradt estére, azzal csak egyetlen egy gondom volt, nagyon ropogósra szikkadt! Nem tudom te ezt tapasztaltad-e, vagy van-e erre valami ötlet!!??Egyébként ízre hozta a piaci igazi lángos ízt!!Köszönet, hogy megosztottad a receptet!!!! Képem is van!(ha gondolod elküldöm!)

Nyammm 2012.08.06. 11:57:58

Köszönöm kedves Névtelen:) Ki fogom próbálni:)

Kedves kismazsi!

Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat átadom édesapukámnak:) Ha egyáltalán marad lángos nálunk én mindig folpackba, vagy dobozba zárva tárolom és úgy még másnap is puha nekem, természetesen a lángos frissen a legjobb. Te hogy tároltad? Nagyon örülnék, ha elküldenéd nekem róla a fotódat és a kefíres receptjét is:)Szép napot, sok lángost:)

Anonymous 2012.08.09. 11:10:01

Szia Nyammm!

Bocsánat az értetlenkedésemért, de ezek szerint az 1 dl olajat nem kell beledolgozni a liszttel együtt a tésztába, hanem azzal az 1 dl mennyiségű olajjal kell a 20 perc kelesztés után körbelocsolni a tésztát?
Köszönöm a válaszod előre is!
Üdv: Lindus

Nyammm 2012.08.09. 15:57:31

Kedves Lindus!

Bátran kérdezz, ha valami nem érthető:)
Igen-igen az első kelés után kell körbe locsolni olajjal és a tészta alá tolni (átmozgatni). Remélem ízleni fog, küldj majd róla nekem fotót :)(nyammm.nyammm@gmail.com) Üdv, Zsófi

Babette 2012.09.22. 16:25:35

Kipróbálva, megsütve....isteni finom! Köszi a receptet:)

Kriszta 2012.09.26. 20:43:13

Ez szuper!Hálás Köszönet!!!MA készítettem el,fent is van a blogomon: www.krisztakonyhja.blogspot.hu
Kriszta konyhája-Sütni,főzni bárki tud!

Nyammm 2012.09.27. 16:21:59

NAgyon örülök Kriszta, hogy elkészítetted:) Örülök, hogy ízlik Nektek:)

NEDUDDGI 2013.01.28. 17:14:49

Csak nem a Ruzicska féle bódéról mesélsz? Mert ott nőttünk fel a piac mögötti játszó téren, és mindig hozzájuk mentünk ha már kopogott a szemünk az éhségtől, és mindig kaptunk mi gyerekek 1-1 lángost, hogy ne legyünk olyan éhesek. Felnőtt fejjel kerestem is a "régi lángost" de eltűnt az új épülettel együtt. Mindenképpen megcsinálom ezt a receptet, és referálok, mert a mai napig a számban érzem az ízét, és minden lángosban azt kerestem, de eddig nem leltem meg.
Köszönöm és
Maradok 10-telettel NEDUDDGI

Emi 2013.02.10. 18:34:55

Végre én is megsütöttem :) Egy olyan vendégtől aki előzőleg mondta el, hogy ő csak azt az ételt szereti amit az édesanyja, anyósa vagy a felesége főz, azt az elismerést kaptam, hogy az édesanyja lángosa nem ilyen jó:)) Szóval szerintem siker! És természetesen felkerült a megismételendők listájára. Köszönet érte!

Anonymous 2013.03.30. 00:11:11

Ez is 42 éves családi recept, próbáljátok ki! 1kg liszt, 15 dkg fôtt, áttört burgonya, 5 dkg élesztô, 1 dl olaj, 6-6,5 dl langyos víz, 4 tk. só., kis cukor. A sütés, kelesztés ugyanaz. :)

Anonymous 2013.04.09. 18:34:07

ma probálom előzőr ki ha jo lesz akkor majd még jövök és írom a véleményemet de egyébként nagyon szeretem

NYAMMM 2013.04.10. 09:39:06

Emi nagyon örülök:)

Kiváncsian várom a véleményedet:)

Anonymous 2013.04.13. 11:34:46

Köszi a receptet, szuper!

andrás szántó 2013.05.04. 15:02:14

nagyon finom ez a lángos gyermekeimnek tovább adom ezt a receptet mert nagyon finom volt :) ;)

Holb Erika 2013.05.09. 11:49:34

Kedves Nyammm! Egy éve kerestem a tökéletes lángos receptjét, magam is kísérleteztem vele, aztán a múlt héten rábukkantam erre a receptre, és kedves kis történetre.
Ma délelőtt aztán hozzá is fogtam, megsütöttem a fiaimnak, és ahogyan azt előttem is írták már, úgy tökéletes, ahogy van.:)
Nagyon szépen köszönöm a receptet, ezután ezt fogom sütni ha piacos lángosra vágyunk. Szóval gyakran.:)

Anonymous 2013.05.21. 12:55:48

KÖSZÖNJÜK SZEPEN A FINOM LANGOS RECEPTET:

Anonymous 2013.05.24. 04:57:10

Többször sütöttem lángost, sütödében enni ritkán szoktam, valahogy nem jön össze a nosztalgia íz, és elmegy tőle a kedvem. Ezeket az apró pacsnikat szeretem én is. Eddig joghurtosat vagy burgonyásat készítettem, mert így tárolható hűtőben. A tiéd kelesztés után meddig tárolható, ha nem nagyobb mennyiséget készítek elő (bulira, h. aztán elkápráztassam a vendégsereget)? A recepted alapján kb. két kiló lisztben kell gondolkodnom 40-50 db-ban. Előre is köszönöm válaszod, Ági

NYAMMM 2013.05.24. 11:58:13

Kedves Ági!

Szuper hír, hogy ezzel a recepttel fogsz kápráztatni, majd szólj, hogy hogy sikerült:) A tárolást illetően maximum fél napig tárolható, azt is hűtőben és úgy, hogy jól legyen kinyomkodva belőle a levegő! De az a biztos, ha egyből sülnek a lángosok:) Jó étvágyat hozzá, drukkolok:) Szép napot! Zsófi(nyammm)

NYAMMM 2013.05.24. 11:58:49

Nagon örülök, hogy ízlett kedves Névtelen!:)

NYAMMM 2013.05.24. 11:59:29

Kedves Holb Erika!

Nagyon örülök, hogy így ízlett Nektek:) Sok-sok lángost még:)

NYAMMM 2013.05.24. 12:01:04

Kedves Szántó András!

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket:)!

Szép napot,

Nyammm

Enikő Luka 2013.06.01. 22:31:06

Mivel nem tudtam a receptet, eddig kézzel dagasztottam és gyúródeszkán nyújtottam, de emiatt "száraz" maradt a tészta.
Most kézzel hozzá sem értem, fakanált használtam. Szó szerint kavartam a tésztát. 500 g liszthez valamivel több mint 4 dl tej kellett. Ízre, formára olyan lett a strandi lángos. Nagyon szuper, és hozzá a hideg sör ...... hmmmm....
Köszönöm a receptet.
Nagyvárad.

Anonymous 2013.06.15. 10:10:25

Most állítottam össze a tésztát!Remélem ízleni fog a családnak.Köszi a "titkot".
Kati

Andrea Szabó 2013.06.23. 14:29:42

Köszi a receptet,isteni lett,el is fogyott az egész 10 perc alatt! :)
Andrea

Nóra Éva Czékus 2013.06.25. 10:41:56

Most csinálom a fincsi lángost először... Bableves lesz az előétel... :)

NYAMMM 2013.06.25. 11:21:04

Örülök kedves Erika, hogy ízlett:)

Kedves Kati, remélem jól sikerült:)

DE örülök Andrea! Sok-sok lángost még:)

Kedves Nóra, szuper párosítás, várom az eredményt:)

NYAMMM 2013.06.25. 11:29:23

Köszönöm nagyon Nektek a sok pozitív visszajelzést, átadom a családnak is:) Ami jó az jó:) Ha gondoljátok küldjetek az elkészült darabokról fotókat a nyammm.nyammm@gmail.com-ra!

Noémi Galuska 2013.06.26. 20:47:42

Sziasztok!!!!!Én németországban dolgozok szakácsként és kérték tőlem,hogy csináljak nekik magyar létemre lángost!Azt hiszik,mindenki tud igazi lángost.Egy receptet megcsináltam,nem volt jó....egy másikat is .....az sem volt jó!DE EZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ! isteni! tényleg olyan mint a piaci,vagy strandos..... isteni finom és egyszerűen megy hipp hopp. Nagyon nagyon jó recept!:) köszönöm szépen :)

NYAMMM 2013.06.27. 09:45:19

Kedves Noémi! Szuper ilyeneket hallani:) Sok-sok lángost még:)

Anonymous 2013.07.15. 12:10:27

Sziasztok fuuu ez nagyon finom lett,megettem jo nagy meretuen vagy 10 darabot,:-) hahahahaaaaa

egy lány 2013.07.15. 12:14:18

De enn jo cukrossan szeretem:-) :-) :-) kac kac.... jaaaj,kik vaytok ti heee, tiszta szégyen egy langost nem tudtok megcsinalni, csak receptel, jááá durva...

Csongi 2013.07.21. 10:08:53

Szia! Már másodszor készítem (és még biztos sokszor fogom), nagyon jó recept. Köszönöm!

egy lány: mi recept alapján készítjük a lángost, sőt, minden süteményt, kelt tésztát az alapján készítek, és mindig pontosan kimérem a hozzávalókat. Te viszont ülj vissza az iskolapadba és tanulj meg helyesen írni, utána kritizálj!!!

Anonymous 2013.07.25. 10:29:45

Kedves Nyammmmm!
A tönköly fehér liszt mennyire fontos, vagy jó fimom lisztből is ?

NYAMMM 2013.07.25. 10:35:25

Teljesen megfelelő finomlisztből is:) Jó lángosozást, majd írd meg, hogyan sikerült:)

Meow 2013.07.25. 20:59:18

Szia, volt egy receptem, de nem találtam, aztán elkezdtem keresgélni és végül ide jutottam. Örülök neki, mert nagyon jó lett és sikere volt. :) Még a 3 éves, aki eddig sose ette meg, jól bezabált belőle. Köszönöm ;)

Anonymous 2013.07.26. 16:11:06

Szia,azt kérdezném,hogy jó-e ha este elkészítem a tésztát,jól lezárva beteszem a hűtőbe és reggel sütöm? Köszi
süti beállítások módosítása