Imádom a töltött zöldségeket és a gomba volt az első, amit én készítettem ő pedig a második jelölt lett:) Már 1 hete figyelt a hűtőben a padlizsánokkal együtt az én óriás cukkinim, amit egy nénitől sikerült beszereznem a piacon. A padlizsánok nem élték túl sajnos ezt az egy hetet, de ez a cukkini ugyanolyan gyönyörűséges, friss, kemény volt mint amikor megvettem, így hát ő következett a "töltögetési" sorban:) Eddig a legfinomabb töltött cukkini lett, amit valaha ettem! Hozzávalókat a hűtőszekrényben talált felhasználásra jelentkező egyedek adták, tehát ti is variálhatjátok a saját ízvilágotok szerint!
Hozzávalók 4 személyre:
1 óriás cukkini
500 g csirkemell
1/2 sárga kaliforniai paprika
1/2 dl olívaolaj
4 szál újhagyma
10 szem koktél paradicsom
125 g ricotta
2 db zúzott fokhagyma
1 ek mustár
1 ek tejföl
só
frissen őrölt bors
100 g reszelt vörös cheddar sajt
1. Asütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A cukkinit megmossuk, hosszában elfelezzük, a belsejéből a magokat egy kanál segítségével kikapargatjuk. Lesózzuk.
3. A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk.
4. Az újhagymákat és a kaliforniai paprikát is apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat elnegyedeljük.
5. A ricottát összekeverjük a zúzott fokhagymával, tejföllel, sóval, borssal ízlés szerint, majd a mustárral is.
6. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 perc alatt átfuttatjuk rajta a hagymát és a paprikát.
7. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet és fehérdésig sütjük, majd 1-2 percre beledobjuk a paradicsomot is.
8. Az egészet lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a ricottás masszával. Ez lesz a töltelékünk:)
9. A kifaragott mélyedésekbe a tölteléket halmozunk, majd megszórjuk a reszelt cheddarral.
10. 25-30 perc alatt megsütjük, majd 200 fokon 5 percig még piríthatjuk.
Igazi könnyű, gyors, nyári ebéd! Variáljátok kedvetekre!