HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.09.30. 14:06 NYAMMM

Cake pop - Répatortás sütinyalóka (SAD IX.)

Címkék: édes répa cake pop sütinyalóka

Praliné Zsuzsinál landolt a SAD IX. fordulójának háziasszony szerepe és semmiképp sem szerettem volna kimaradni az ő szuper témájából: 2012-es őszi divat: pöttyös és csíkos. Így több legyet üthettem egy csapásra, hisz már régóta szerettem volna készíteni a mostanság nagy őrületnek örvendő "cake pop"-ot. Nagyszerű desszertnek találom, hisz millió ízben, színben, formában elkészíthető. Nem mondom, hogy így elsőre annyira könnyű volt, de készült pár értékelhető darab, 24-ről indultam és 14 lett belőle:) Mivel a vendégseregünknek készítettem répatortás muffint, ez volt a cake pop-jaim alapja. Készült egy étcsokoládés változat (életemben először temperáltam, szerintem egész jók lettek:)), és egy rózsaszínű adag is, amit Candy melttel készítettem. A csíkos-pöttyös kiírásnak megfelelően ezüst szórócukorral pöttyöket, illetve színes hosszúkással pedig csíkokkal díszítettem a poppokat. Maga a Cake pop - mint süti nyalóka - a híres, neves Bakerellától származik, nézzetek szét nála hihetetlen mi minden lehetséges:) Csak a puffinnál is szuper részletes leírást találhattok a készítésről lépésről lépésre.
Hozzávalók 24 darab nyalókához:
8 darab répatortás muffin/vagy bármilyen maradék piskóta alapú sütemény (kb.400 g)
80 g puha vaj
80 g Philadelphia krémsajt
1 kk vanília aroma
40 g porcukor
200 g étcsokoládé
300 g Candy melt
szórócukrok
hurkapálca/nyalókapálca
hungarocell

1. A muffinokat/piskótát összemorzsoljuk. A lényeg, hogy mindenképp kihűlt piskótával dolgozzunk.
2. A porcukrot, a krémsajtot, a vanília aromát és a vajat jól összedolgozzuk.
3. A sütimorzsához fokozatosan adagoljuk a krémünket. Egy masszív, tömör, jól formázható masszát kell kapnunk.
4. Berakjuk a hűtőbe egy 20 percre. Addig előkészítjük a hungarocellt és a hurkapálcákat, illetve helyet a hűtőben.
5. A masszánkból tetszőleges nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel (akkorát, hogy a pálcánk elbírja és ne repedjen szét rajta, illetve csússzon le róla), mindegyikbe egy-egy hurkapálcát szúrunk és visszatesszük a hűtőbe őket.
6. A csokoládé 2/3-át megolvasztjuk, majd amikor már felolvadt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a maradék csokoládét. (Nem vagyok egy nagy bonbon készítő, de annyit már nagyjából megtanultam, hogy ez a lépés azért fontos, mármint a csokoládénak a temperálása, hogy szép fényes, roppanó burok vegye körül a sütinket)
7. Amint ezzel megvagyunk elővesszük a sütinyalókákat a hűtőből és egyesével belemártjuk, vagy kanál segítségével bevonjuk a sütijeinket az étcsokoládéval. (Candy melt esetében az összes csokicseppet olvasszuk fel, majd mártsuk bele ugyanúgy a golyóinkat.) 
8. Még mielőtt a csokoládé megdermedne szórjuk le tetszés szerinti szórócukorral és szúrjuk vissza a hungarocellbe őket. Nekem szépen megdermedtek szobahőmérsékleten is, de a hűtőbe is visszatehetjük mártogatás után őket.

Nekem az első adag nagyon gyatrán sikeredett, nem vagyok sajnos megáldva nagy kézügyességgel, lecsúsztak a hurkapálcán, szétrepedtek, mártogatás közben estek szét....szóval volt baj, de a vége fele már nagyon belejöttem:) NY is örökre megjegyezte szerintem az első sütinyalóka készítésemet, hisz az első bemártás után sajnos kiborítottam az ezüst szórócukorgömbökkel teli doboz 3/4 részét és szerte széjjel pattogtak a lakásban...természetesen fél órás takarítás következett, majd folytattam (elárulom még most is találtam a kanapén egy kis gömböt:D:D:D, úgyhogy szerintem karácsonyig hallgathatom, hogy már megint itt van egy:)) De hiába ez a sok vacakolás, nekem megérte, mert egytől-egyig elfogytak, hihetetlenül mutatós darabok és még finomak is. Tényleg ezer féle lehetőség rejlik benne mind íz, külcsín, borítás, díszítés tekintetében, úgyhogy még biztos, hogy gyakorolni fogom. Süti nyalókára fel!:)

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr25541121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vikvi 2012.09.30. 14:43:23

Nagyon jól néznek ki! Mindkettő nagyon tetszik, főleg a rózsaszín :)

Böbe 2012.09.30. 15:45:34

Annyira jó! Főleg a rózsaszin tetszik nagyon,Hanna babánk örülne neki nagyon. Úgy,hogy izgatottan várom a receptjét:))

Lilla 2012.09.30. 15:45:55

De jó, nagyon ötletes...:)

Praliné Zsuzsi 2012.09.30. 20:25:46

Nagyon szuperek lettek! És nagyon szép selyemfényű a temperált csokid felülete!!

Szofi 2012.10.01. 00:48:23

Anno egy féléve egy egész cake pops-polcot berendeztem a konyhában, akkora lázban égtem.Aztán nálam hamar lecsengett,nekem túl macerás. De imádnivalóak, az biztos!Bakerella meg istennő :D

hankka 2012.10.01. 10:04:35

De nagyon szépek! :) A rózsaszín valami mesés! :)

kamrapolc 2012.10.01. 12:11:35

Nagyon tetszenek! És ez a rózsaszínű csoki... hmmmm, de megkóstolnám! csudaszép! :)

Nyammm 2012.10.03. 15:31:46

Köszönöm Zsuzsi, szívemet melengeti a te dícséreted:)


Köszönöm lányok!!!!Hajrá cake pop!

Doctor Pepper 2012.10.04. 16:15:46

szuper lett, be is teszem a gyűjteményembe. valami máshova vezet a puffinos linked, de nem zavar, csak szóltam:)

Nyammm 2012.10.04. 16:25:38

Jajjajjj nem tudom, hogyan történhetett! Javítottam!, Köszönöm, hogy szóltál:) Ha téged nem is engem zavart:D
süti beállítások módosítása