Akármennyire is az édességek uralják itt a tömeget a blogon eszünk ám főtt és sós ételt is:) Ilyen volt ez a szuper egyszerű, gyors, könnyű ebéd is. Nagyon nagy előnye, hogy fantáziátokra és a hűtő tartalmára van bízva a töltelék sorsa, így akár minden alkalommal variálhatjátok a tartalmat.Töltsetek zöldséget, gyümölcsöt:)
Hozzávalók két személyre:
2 padlizsán
250 g ricotta
100 g tejföl
1 kaliforniai paprika
1/2 salotta hagyma
100 g sonka /serrano, kanadai bacon: nekem fele-fele most, mert ezt adta a hűtő:)/
fél citrom leve
só
frissen őrölt bors
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A padlizsánokat megmossuk, elfelezzük, fél citrom levével egyenként meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
3. A ricottát villával áttörjük, hozzá keverjük a tejfölt és sózzuk, borsozzuk.
4. A hagymát, paprikát, sonkát apró kockára daraboljuk, majd hozzá keverjük a ricottához.
5. A tölteléket elosztjuk a padlizsánok között és a sütőbe teszük.
6. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Magában vagy rizzsel, ha van sajt otthon, akkor reszelt sajttal is megszórhatjátok a tetejét:) Én simán elfogyasztottam egyedül 1 egész padlizsánt, de én többet eszem, mint NY, úgyhogy ez nem mérvadó:D