HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2012.12.04. 12:37 NYAMMM

Narancsos fehércsokoládé mousse mézeskaláccsal és narancsfilével - DG Street Food Show

Címkék: édes könnyű narancs mézeskalács mousse fehércsokoládé

Képzeljétek el, hogy abban a hatalmas megtiszteltetésben lehet részem (ha még nem tudnátok:)), hogy engem is megkóstolhattok az idei Dining Guide Street Food Show-n a sok neves, kedvenc gasztrobloggereim mellett a Blogkóstolón:) Ha szeretitek a nyüzsgést, finom falatokat megosztani egymással, a téli ízeket, a különleges fogásokat, akkor mindenképpen a Hold utcai piacon van a helyetek 2012. december 6-9.-ig, akár minden nap! Személy szerint velem, a vega csapatommal (Vegasztrománia, Rozmaring és csokoládé) és a desszertemmel 9-én vasárnap találkozhattok 12-4-ig:) Várlak Benneteket sok-sok szeretettel és természetesen a mousse-al:)

Mousse
Hozzávalók (6 adaghoz)
150 g fehércsokoládé
80 ml tejszín
1 tojássárgája
4 tojásfehérje
1 narancs reszelt héja
narancs filé
mézeskalács
őrölt fahéj

1. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük.
2. Gőzfürdő felett a fehércsokoládét felolvasztjuk, félretesszük hűlni.
3. A tejszínt felforraljuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az olvasztott fehércsokoládéhoz.
4. Jól elkeverjük a reszelt narancshéjjal és a tojássárgájával is, majd hagyjuk kihűlni.
5. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd apránként a fehércsokoládés masszánkhoz keverjük, óvatosan, hogy össze ne törjük.
6. Poharakba egyenlő arányban elosztjuk a habunkat, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben tároljuk.
7. Tálaláskor megszórjuk őrölt fahéjjal, narancs filét és egy kis mézeskalácsot helyezünk a tetejére.

Mézeskalács
Hozzávalók (20 db-hoz)
250 g liszt
50 g barnacukor
10 g szódabikarbóna
30 g vaj
125 g méz
1 db tojás
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 tk őrölt fahéj
3 ek víz

1. A mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát és a fűszereket.
3. Közepébe ütjük a tojást, majd hozzáadjuk a mézes keverékünket, a vizet és kézzel jól összegyúrjuk. 4. Letakarva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
5. Másnap a hűtőből kivéve lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk és 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat. 6. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Alaprecept Mohától. Köszönöm:)

Narancsfilé
1 db narancs

1. A narancs héját levágjuk, majd a gerezdeket óvatosan egy éles késsel kifilézzük.

Alapvetően azért választottam ezt a receptet, mert decemberben már javában a karácsony szellemében járunk és így igyekeztem a karácsonyi hangulatot, ízvilágot egy pohárban összesíteni. A fehércsokoládé-narancs nagyszerű páros, a jellegét adó mousse mivolta pedig szerintem nagyon is elegánssá teszi ezt a desszertet. Nagyon szeretem a különböző halmazállapotokat egy fogásban, így a könnyű hab mellé kellett egy ropogós, és egy könnyed, friss fanyar ízhatás is. Így alkot a habkönnyű mousse-a friss narancsfilé-a mézeskalács egy nagyszerű karácsonyi hármast. Nagyszerű könnyű desszert lehet az ünnepi asztalunkon is.

Csapatunk receptjei a Dining Guide oldalán.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr375541097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamrapolc 2012.12.04. 15:58:18

Szívből gratulálok! :-) Nagyon klassz ez a mousse, nagyon megkóstolnám, mert most csorog a nyálam, de nem biztos, hogy ki tudok menni. :( Neked mindenesetre naaaagy hajrááááá! :-)

Hani 2012.12.04. 16:28:38

Nagy-nagy gratula! Biztosan fincsi lesz, nagyon mennék megkóstolni!

Nyammm 2012.12.05. 00:54:13

Köszönöm lányok! Várlak Benneteket, hátha úgy alakul:o)
süti beállítások módosítása