HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.01.22. 11:33 NYAMMM

Klasszikus Kedd - Nudli

Címkék: burgonya édes klasszikus könnyű tészta nudli

Ki ne ismerné gyermekkorom egyik kedvencét a nudlit?:) Ki hogy szereti? Mákosan, porcukrosan vagy  zsemlemorzsában sok lekvárral, porcukorral, egyéb ötlet? Nekem jöhet bárhogy! Ti ettetek már egyáltalán házit? Bevallom, én most először kerültem el a fagyasztott verziót, de mostantól csakis itthon fog készülni:)
Hozzávalók 4 személyre:
500 g áttört, héjában főtt burgonya
150 g rétesliszt
1 kisebb tojás
csipet só
Mákos:
200 g darált mák+porcukor ízlés szerint
Zsemlemorzsa:
200 g zsemlemorzsa
30 g vaj
porcukor ízlés szerint

1. A burgonyákat héjában só nélküli vízben puhára főzzük.
2. Még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.
3. Hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Rászórjuk a lisztet, a csipet sót, hozzáadjuk a tojást is és egyneművé keverjük pár laza mozdulattal.
5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és 1,5 cm vastag csíkokat vágunk belőle, amiből rudakat sodrunk. A rudakat 1 cm-es darabokra vágjuk.
6. Minden egyes kis darabból a deszkán vagy a tenyerünkben henger alakot formázva nudlikat gyártunk.
 7. Forrásban lévő vízben kifőzzük őket több kisebb részletben. Ha már feljönnek a víz tetejére (1-2 perc), még 1-2 percig főzzük őket. Lapát segítségével egy szűrőbe lapátoljuk a kifőtt nudli darabjainkat, hogy lecsepegjenek. Várjuk meg amíg kihűl, nem szabad előtte kevergetni, mert a tészta külseje nagyon ragacsos.
8. Ízlés szerint ízesíthetjük darált mákkal és porcukorral.
9. A zsemlemorzsás verzióhoz, a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zsemlemorzsát, amit barnára pirítunk. A nudlikat beleforgatjuk és jó sok porcukorral leszórva tálaljuk:)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr645541091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva 2013.01.22. 15:10:09

Nagyon guszták lettek! Már jó régen én csinálom a nudlit, fiatal háziasszonyként kóstoltam meg a fagyasztott kivitelben de közel nem olyan mint amit mi csinálunk. Szeretem én is prézlivel lekvárral, mákosan.Akkor ezek után már derelyét vagy gombócot is készíthetsz mert ez a tészta jó hozzá!

Szofi 2013.01.22. 22:22:35

Zét egy mákos változattal várhatod:)))

mellissina2 2013.01.22. 22:25:41

Nagyon szép a folyamat,és a végeredményből szívesen falatoznék!

Nyammm 2013.01.24. 11:42:15

Bizony Éva, jöhet a gombóc és derelye is:) Köszönöm:)

Szofikám tudom, hogy Zé is mák őrült, úh tuti lesz valami mákos:)

Köszönöm kedves mellissina:)

NEDUDDGI 2013.01.28. 17:02:52

Lehet hogy a leánykori neve nudli, (én is ezt szeretem :) ) de a hivatalos, az a burgonya sodralék :D de a név mind egy a lényeg, hogy imádom :) Maradok 10-telettel NEDUDDGI
süti beállítások módosítása