HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.04.05. 12:02 NYAMMM

Belga sörös csokoládés cookie - Kifőztük áprilisi szám

Címkék: csokoládé keksz belga sör Kifőztük

Már biztos sokan olvastátok, letöltöttétek miegymás, hogy a Kifőztük online magazin áprilisi számában hat recept is megjelent NYAMMM-tól! El sem hittem, amikor kaptam a levelet, hogy készítenék e valamit vendégbloggerként, csak úgy repdestem az örömtől:o) (na meg még mindig repdesek). Köszönöm itt is a lehetőséget a Kifőztük csapatának:)! Hiszem, hogy jók ezek a kihívások, mert a hétköznapi sütés-főzésből kiragadva teljesen más aspektusban kezdtem el gondolkodni a receptek kapcsán, csakúgy, mint a decemberi Street Food Showra (szezonalitás, egyszerű, mégis különleges, nyammmos, amiben én is benne vagyok). Szóval, a nagy ötletelgetéseim során ez a keksz volt az első gondolat, hisz NY fanatikus belga sör imádó (szerintem egy igazi sörkancellár:)hihi), én viszont egyáltalán nem. Így jött az ötlet, hogy valahogy nekem is hasznomra kellene válni a sok belga sörnek, persze legyen édes és csokis. Ő lett a végeredmény! Bevallom őszintén, én tüntettem el anno szinte az egészet:). A belga sör redukciótól, isteni ragacsos belseje és kissé karamell íze is van a keksznek! A többi receptért kattintsatok letölteni ingyenesen a magazint:)
Hozzávalók kb 45 darabhoz:
300 ml bármilyen barna belga sör (Corsendonk)
12 dkg barnacukor
34 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
1 teáskanál instant kávépor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbona
1 teáskanál só
22 dkg puha vaj
25 dkg nádcukor
2 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál vanília kivonat
40 dkg csokoládé csepp (ét, fehér, tej akár vegyesen)

1. Elkészítjük a belga sör redukciót. Egy közepes méretű edényben a sört és a barnacukrot közepes lángon addig forraljuk, amíg ragacsos, szirupos nem lesz és harmadára nem redukálódik. (kb 25-30 perc). Amint készen vagyunk vele, kihűtjük. 
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a kávéport, sütőport, szódabikarbonát és a sót.
3. Egy másik tálban a vajat a cukorral 3 perc alatt felhabosítjuk. 
4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját és jól elkeverjük. 
5. Beleöntjük a vaníliakivonatot és a kihűtött belga sör redukciónkat is, majd addig keverjük amíg egyneművé nem válik a masszánk. 
6. Végül fokozatosan keverjük bele a lisztes keverékünket a masszába, majd a csokoládé cseppeket is. 7. Letakarjuk a tésztánkat és 3 órára vagy akár egy éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni (legfeljebb 3 napig tárolható a hűtőben, de fagyasztható is). 
8. Sütéskor a sütőt előmelegítjük 165 fokra, majd egy szilikonos sütőpapírra 24 g-os golyókat formázunk a tésztából egymástól 3-4 cm-re. 
9. A golyókat kézzel vagy egy evőkanállal lapos koronggá formázzuk és így rakjuk be a sütőbe. Kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha még puha egy kicsit mikor kivesszük a sütőből, mert megszilárdul a levegőn és a belseje a sziruptól olvadós, levegős lesz. Hagyjuk pár percig a sütőpapíron kihűlni a keszeket.

Igazából bármilyen belga, barna, búza sörrel elkészíthető, én itt Corsendonk-ot használtam:)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr35541061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mozzarelli 2013.04.05. 13:28:48

Jó kis képek lettek!! Itt mosolyogtam magamban, míg olvastam a bejegyzést.......:))) A kekszet is elmajszolnám, annyi finomságot tartalmaz.....csokicsepp....vanília kivonat...kakaó...ja, és sör....:D

Marka 2013.04.05. 19:32:44

Gyönyörűek lettek és gyanítom, ez is isteni!!! Gratula a magazinba kerüléshez :-)

Viktória Bori 2013.04.06. 14:29:48

Nagyon klassz lehet :)

HisztiEszti 2013.04.09. 13:25:20

helló. Kérdezném, hogy érződik rajta a sör? A Zuram imádná, ha igen :)

NYAMMM 2013.04.09. 14:37:30

Kedves Eszti! NEm igazán, inkább karamellizált íze lesz tőle, de a tudat az kárpótolhatja:) Ha elkészítenéd várom róla a fotót, ha van kedved küld el:) Jó sütögetést!

Köszi Marka, Elena, Viki!:)
süti beállítások módosítása