HTML

NYAMMM

Címkék

áfonya (3) alma (6) ananász (1) babapiskóta (1) bacon (1) banán (4) bazsalikom (9) bébirépa (1) belga sör (1) Blogkostoló (1) bodza (1) bonbon (2) bor (1) bresaola (1) brokkoli (1) brownie (3) bukta (1) burgonya (10) búzadara (3) cake pop (2) cékla (2) cheddar (1) chilli (5) citrom (16) citromfű (1) citromhéj (2) citromnád (1) crumble (2) csikeszárny (1) csirkemell (5) csokoládé (20) cukkini (2) cukor (1) cupcake (5) curry (2) dekor (1) díjak (2) dió (2) dip (7) édes (114) édesburgonya (3) élesztő (1) előétel (7) eper (21) étcsoki (3) étcsokoládé (7) fagyi (3) fahéj (16) falat (1) fánk (1) fehérbor (1) fehérbors (1) fehércsokoládé (10) feketebors (1) fekete melasz (1) felfújt (1) fenyőmag (3) fesztivál (1) fetasajt (1) financier (1) finomliszt (1) főétel (2) fokhagyma (3) Food Revolution (1) főzelék (1) füge (1) ganache (3) garnéla (1) gesztenye (5) goldenblog (1) gomba (4) gombóc (3) GoodFood (1) görög (1) görögdinnye (1) gouda sajt (1) gránátalma (1) gyömbér (4) gyors (95) gyümölcs (3) habcsók (1) hagyma (1) hal (2) háztartási keksz (1) heti menü (1) hideg (1) hulala (1) hunting (1) hús (9) húsvét (1) ibolya (1) ital (3) ízes (1) játék (7) jégsaláta (1) joghurt (1) kacsacomb (2) kacsamell (1) kakaó (8) kakaópor (3) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (3) karamell (1) kardamom (5) kardmamom (1) karfiol (2) kávé (1) kecskesajt (1) kefír (2) keksz (4) keleti (1) kelt tészta (4) kenyér (2) Kétker-Étkem (1) kifli (1) Kifőztük (15) kivi (1) kiwi (1) klassziku (1) klasszikus (30) klasszkius (1) kókusz (5) kókusztej (3) könnyű (134) könyű (1) köret (1) koriander (1) körte (4) krémleves (1) krémsajt (1) kuglóf (3) kukorica (1) lángos (1) lazac (3) lazacfilé (1) lekvár (10) lekváros (1) lemon curd (1) lepény (2) leveles tészta (3) levendulavirág (1) leves (6) libamáj (2) lila burgonya (1) lime (13) liszt (8) macaron (2) mák (14) makifood (1) málna (10) málna curd (1) mandula (3) mangó (3) marcipán (1) margarin (1) márk szonja (1) mártás (1) mártogatós (2) mascarpone (12) matcha tea (3) medvehagyma (5) meggy (2) menta (2) mexikói (1) mézeskalács (3) mogyoró (1) mogyoróvaj (4) mousse (3) mozzarella (2) muffin (3) mustár (1) müzli (1) narancs (14) no cukor (1) nudli (1) nutella (3) nutellás (1) nyár (1) nyeremény (1) nyírfacukor (2) oldalas (1) olívaolaj (1) oregánó (1) őszibarack (4) padlizsán (3) palacsinta (4) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (6) passiógyümölcs (3) pékáru (1) pesto (6) piac (1) piskóta (6) pite (1) pizza (2) pohárkrém (1) porcukor (3) póréhagyma (1) programok (1) prosciutto (1) puding (3) rák (1) rántott csirkemell (1) rebarbara (5) reggeli (4) répa (5) retek (1) réteslap (1) rétesliszt (1) ribizli (1) ricotta (7) rizs (2) rózsa (1) rózsaszirom (1) rózsavíz (1) rukkola (3) SAD (1) sajt (9) sajttorta (1) saláta (1) sárgabarack (2) sárgadinnye (1) Segítsüti (1) sertés (1) Skandi Trend (1) smoothie (2) snidling (2) sós (3) sós apró (2) spaghetti (1) spenót (2) sütés nélküli (1) sütinyalóka (1) sütőtök (4) Szakácsok könyve (1) szeder (4) szerecsendió (4) szezámmag (1) szilva (1) szív (1) szójaszósz (1) szójatej (1) szőlő (1) szörp (1) szülinap (1) tápióka (1) tarte (1) teasütemény (2) tej (6) tejcsoki (1) tejföl (8) tejszín (8) tengeri hal (1) tészta (12) toast (1) tojás (16) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) tönkölyliszt (1) torma (1) torta (18) tortilla (1) túró (9) TV Paprika (1) vacsora (1) vaj (2) Valentin (3) vanília (17) vega (2) vérnarancs (1) whoopie pie (1) zabpehely (1) zabpehyel (1) zöldborsó (1) zöldborsó. pesto (1) zöldségek (1) zselatin (1) zsír (1) Címkefelhő

FŐZŐCSKE. BÁRMIKOR. BÁRHOL. BÁRMEDDIG.

2013.06.04. 10:01 NYAMMM

Klasszikus Kedd - Császármorzsa/Kaiserschmarrn

Címkék: édes klasszikus könnyű gyors tészta lekvár fahéj

Ebben a fránya időben nagyon is jólesik egy kis meleg édesség otthonra bekuckózva, úgyhogy lehet beindítani a sütőt, hogy legyen mi melegítsen! Ha viszont sütő nélküli gyorsabb melegségre vágyunk itt is van a mindenki által ismert császármorzsa. Természetesen ennek is több fajtája ismert (búzadarával, smarniként). Én kiskoromban nem nagyon szerettem, mert nagymamám és anyukám is búzadarával készítette, de aztán nagyobb lettem és megismertem a "hüttés" bajor változatát:) Na ez az! NY egyik kedvence, úgyhogy kapóra is jött neki a három tányérnyi, amit gond nélkül elpusztított:D Sok lekvárral, fahéjas porcukorral, melegen az igazi! 
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 tojás
2,5 dl tej
150 g liszt
2 cs vaníliás cukor (2 ek házi)
csipet só
opcionálisan mazsola (én kihagytam, mert nem nagyon szeretjük:))
50 g vaj a sütéshez
4 ek porcukor 
2 tk fahéj
lekvár

1. Egy tálban összekeverjük a tejet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, és a lisztet.
2. A fehérjékből a csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a tojásos masszánkba.
3. Egy evőkanálnyi vajat felolvasztunk a serpenyőben és a tészta negyedét ráöntjük (kb. olyan, mint egy vastag palacsinta)
4. Megszórjuk egy evőkanál fahéjas porcukorral, (mazsolával), hagyjuk teljesen elolvadni, majd amikor az alja már pirulni kezd (2-4 perc) alányúlunk és megfordítjuk.
5. Sülés közben fakanállal vagy késsel apró darabokra szaggatjuk és így pirítjuk tovább.
6. Tálaláskor meglocsoljuk jó sok lekvárral és megszórjuk egy kis porcukorral!
7. A maradék tésztánkkal is ugyanígy járjunk el.

Én az eper-rabarbara lekvárral tálaltam, lehközelebb darabolok hozzá friss epret vagy málnát is, sőt még csokoládéval is leönteném:) haha. ez van. szeretem, ha sok az édes:)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyammm.blog.hu/api/trackback/id/tr75541039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta 2013.06.04. 12:12:56

Én sem szeretem a búzadarás változatot. :)
Baracklekvárral és porcukorral az igazi. Nyami.

teller-cake 2013.06.04. 17:50:44

Én szeretem a búzadarásat is, de ezt is szívesen megkóstolnám. Nagymamám gyakran készített nekem de én még sohasem próbáltam - idáig! :)
süti beállítások módosítása