Az utóbbi időben nagyon belejöttem a virágos desszertekbe, de úgy tűnik egyenlőre a lila színűek vonzanak (ibolya, levendula). Még hátra van most a bodza és az akác is, az orgonáról sajnos lemaradtam:( Na, de térjünk vissza a mostani lila ködünkre, hisz egy abbahagyhatatlan cupcake-ről van ám itt szó! Kandírozott ibolyát magunk is készíthetünk, de akár készen is hozzá lehet jutni. A recept a Kifőztük májusi számában jelent meg.
Hozzávalók 20 darabhoz:
20 dkg cukor15 dkg olvasztott vaj
50 ml méz
1 tk vaníliakivonat
7 dkg krémsajt
4 tojás
20 dkg liszt
3 ek kandírozott ibolya
2 ek vörösáfonya
2 tk sütőpor
2 tk őrölt fahéj
Díszítéshez
10 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 tk Philadelphia sajtkrém
1 kk vaníliakivonat
kandírozott ibolya
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Egy muffin sütformát kivajazunk.
3. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet, a vaníliakivonatot, a krémsajtot és egyneműre keverjük.
4. A kandírozott ibolyát és a vörösáfonyát is belekeverjük a masszánkba. A lisztet, a fahéjat és a sütőport átszitáljuk, majd fokozatosan a masszánkhoz keverjük őket.
5. A muffinforma mélyedéseibe papírkapszlikat helyezünk és mindegyiket ¾-ed részig töltjük a masszával.
6. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A díszítéshez a vajat habosra keverjük, majd fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot tovább keverjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, a vaníliakivonatot és egyneműre keverjük.
8. A frostingot egy habzsákba töltjük és tetszőleges kupolákat gyártunk mindegyik süteményre. Végül kandírozott ibolyával díszítjük.